RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utelukker ikke delaktighet

Sist oppdatert:
Den antatte Lommemannen har diskutert en «eventuell delaktighet» i sitt aller første avhør.

(iBergen.no) Den 56 år gamle bergenseren, som er siktet for 26 overgrep i Lommemannen-saken, gikk fredag morgen i avhør for første gang siden pågripelsen i januar.

- Eventuell delaktighet
Der har han samarbeidet med politiet og forklart seg om flere av forholdene han er siktet for. Men noen tilståelse fra mannen kom der ikke.

- Spørsmålet om straffskyld har ikke vært et tema ennå. I dag har han forklart seg om flere av sakene mot ham og en eventuell delaktighet i dem, sier hans forsvarer Gunhild Lærum til iBergen.no.

- Hva legger du i «eventuell delaktighet»?

- Det vil jeg ikke gå nærmere inn på. I neste uke kan det kanskje bli aktuelt å si om han vil tilstå eller ikke, sier Lærum.

Har lenge ville samarbeide
Beslutningen om å la seg avhøre kommer knappe tre uker etter at han skiftet forsvarer fra Tor Erling Staff til Lærum. Staffs strategi var hele tiden å ikke la 56-åringen forklare seg overfor politiet, til stor frustrasjon for etterforskerne.

- Vi er fornøyd med at han forklarer seg. At han nå stiller seg positiv til avhør er bra for oss, men det er ennå for tidlig å si om det vil få en innvirkning på etterforskningen, sier politijurist Jorid Kile Berg.

Ifølge Lærum har 56-åringen lenge ønsket å samarbeide med politiet. Hans første avhør har vært krevende, men gått greit.

- Det er en prosess vi har påbegynt nå og den vil komme til å gå over lang tid. For ham er det krevende i avhør, men politiet har opptrådt profesjonelt og jeg har ingenting å utsette på dem, avslutter Lærum.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere