- Utrolig at hun er borte

- Det er helt utrolig at en slik kjekk jente kan forsvinne. Det har ikke gått opp for meg, liksom, sier Peter Erik Herbert, etter drapet på Ingrid-Elisabeth Berg (16).

22.01.06 23:23

HOMMERSÅK/OSLO (TV 2/TV 2 Nettavisen): Peter Erik Herbert var en av de første som kom til stedet der 16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg ble funnet skutt.

- Vi var på vei opp til klubbhuset. Da vi kom opp der hun lå, var det allerede kommet to personer. Vi så hun bare lå der, sier Peter Erik Herbert til TV 2 Nyhetene.

- Skutt flere ganger
Ingrid-Elisabeth Berg lå livløs i snøen. Hun hadde blitt skutt flere ganger med et håndvåpen.

16-åringen ble brakt til Stavanger Universitetssykehus klokken 02.30 med alvorlige skuddskader. Klokken 03.27 ble hun erklært død.

Dermed ble hennes 17 år gamle kjæreste, også han fra Hommersåk, siktet for drap.

- Det er helt utrolig at en slik kjekk jente kan forsvinne. Det har ikke gått opp for meg liksom, sier Peter Erik Herbert til TV 2 Nyhetene.

Politiet mener at den 16 år gamle jenta ble skutt på stedet der hun ble funnet – i et boligstrøk i Hommersåk i Sandnes.

Innrømmer skyting
17-åringen har overfor politiet innrømmet at det var han som skjøt. Gutten ringte selv politiet klokken 01.37 og meldte om hva som hadde skjedd. Han ble pågrepet uten dramatikk.

En annen venn av paret, Jeanette Johannesen, er også i sjokk over tapet.

- Det er ei som vi har vært med før, som ikke er her lenger nå. Og en gutt som vi kjente godt.. Det er ikke noe kjekt når noe slikt skjer, sier hun til TV 2 Nyhetene.

«Hvil i fred Ingrid. Komme aldri t å glemma deg. Du har ein store plass i alle våre hjerter», heter det på en lapp ved stedet der hun ble funnet.

Minneside på internett
På grunn av tragedien hold Riska menighet søndag åpent hus. På denne måten kunne venner og bekjente samles for å prate og dele sorgen.

Venner har også opprettet en minneside for Ingrid-Elisabeth Berg på Internett. Søndag kveld hadde nærmere 1500 personer lagt inn minneord på siden.

Uklart motiv
Vitner har fortalt at både 17-åringen og Ingrid-Elisabeth Berg tidligere på kvelden var på klubbhuset der hennes fotballag hadde fest. Klubbhuset ligger bare noen hundre meter fra der hun ble funnet livløs i snøen

Det er fortsatt uklart hvor 17-åringen har skaffet pistolen som han tok livet av sin kjæreste med. Det er også uklart hva som er motivet for drapet.

Politiet har beslaglagt et håndvåpen i saken. Ingen skal ha vært vitne til selve skytingen, men politiet har avhørt personer som var i nærheten.

Ingrid-Elisabeth Bergs 17 år gamle kjæreste vil på mandag bli fremsilt for varetekt. Han har samtykket til varetektsfengsling.

- Han har samtykket til fire ukers varetekt, to av ukene med brev- og besøkskontroll, sier siktedes advokat, Gunnar Øystein Helgevold, til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere hvor våpenet stammer fra.

- Jeg har ingen kommentar utover at dette er en tragisk sak, sier Helgevold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.