RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig vakkert og dyrt

Sist oppdatert:
Norge beskrives som dyrt og vakkert i utlandet. Men det er fare for terrorisme.

Nettavisen har tatt en runde på en del utenlandske nettsider for å finne ut hva som skrives om Norge. Her ser du høydepunktene fra hva vi fant.

USA:
Norge er relativt fritt fra terrorisme. Likevel, som andre land i Schengenområdet, kan terroristgrupper komme inn og ut av landet anonymt ... Norge var blant landene som ble nevnt som mål i al-Qaidas lydbånd i 2003, 2004 og 2006.

Helsevesenet i Norge er veldig dyrt, og man må noen ganger betale for å få hjelp. Det amerikanske statsdepartementet anbefaler å ha en god reiseforsikring.

Utenfor byområdene kan du møte helt enkle tofeltsveier hvis du skal ut å kjøre.

Norge har en lav krimrate. De fleste kriminelle handlingene vil være enkelt tyveri. Tyver vil stort sett operere på flyplasser, togstasjoner og i hoteller.

Storbrittania:
Det er lav risiko for terrorisme i Norge.

De fleste besøk i Norge er uten problemer. De vanligste problemene britiske borgere er utsatt for er arrestasjoner for misbruk av narkotika eller mistet pass. Noen kriminalitet finnes, men mye mindre enn i andre europeiske land.

Du bør vite at alkohol-og narkotikalovene i Norge er strengere enn i Storbritannia.

Norge er lengre enn du tror, og det å kjøre bil tar mye lenger tid enn du forventer. Mange trange veier kan være farlige og umulige å komme fram på, spesielt om vinteren.

Lonely Planet:
Norge er et utrolig vakkert land med fjell, fjorder og isbreer. Midnattsol-landet har lange sommerdager, rolige små byer og stor historie.

Hvis du ikke er spesielt interessert i skigåing, kan de kalde, mørke vintrene i Norge være greit å unngå.

Norges hovedstad, Oslo, kryper opp på deg og gjør deg glad for at du tok turen.

Bill Clinton om Norge:

World Travel Guide:
Norge er først og fremst et land for deg som elsker naturen. Du kan også få en stor kulturell opplevelse med mye historie, fra vikinger til Edvard Munch

Fjordland og sørvest-landet er de beste stedene å besøke i landet.

CIA World Fact Book:
Når man fant olje i 60-årene ble landet rikt. I dag er fokus for landet å holde igjen forbruket på sitt dyre sosiale system og planlegge for tiden når oljen er borte.

Highbeam Encyclopedia:
I valget i 2005 vant Arbeiderpartiet sammen med sine allierte, og Jens Stoltenberg ble statsminister. Partiet på ytterste høyre fløy, med en populistisk anti-innvandringsplattform, ble det største opposisjonspartiet.

Norges offisielle turistside finner du her

PS! En av tingene som Lonely Planet har lagt seg spesielt merke til er fenomenet russ. De advarer/anbefaler (stryk det som ikke passer) turister å besøke Norge i perioden 1.-17.mai ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere