RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uttalelsene hans skader muslimer

Foto: Fred C. Gjestad (Aftenposten)
Sist oppdatert:
Men SVs Akhtar Chaudhry håper folk flest forstår at «Sharia-studenten» ikke representerer muslimer i Norge.

Tirsdag postet Akhtar Chaudhry - som er visepresident på Stortinget, en sterk reaksjon på «Sharia-studenten» Mohyeldeen Mohammads uttalelser. Fredag, da muslimer demonstrerte mot Dagbladet, benyttet Mohammad anledningen til å «advare» mot et voldsomt terroranslag mot Norge. Senere har han uttalt til Klassekampen at det er passende straff for homofile å bli steinet til døde.

«Kvalmende,» var Chaudhrys reaksjon på Facebook.

- Jeg vil bestride at det denne mannen gir uttrykkk for er noe som muslimer i Norge mener. Muslimer i Norge har vist lojalitet overfor det norske demokratiet og norske lover, så det vil være å gjøre oss en stor urett dersom det blir oppfattet slik at muslimer flest har disse synspunktene. Men i rettferdighens navn så er jeg temmelig sikker på at folk vet bedre. Han er ingen representativ talsmann for muslimer, sier Chaudhry til Nettavisen.

- Skadelig

På spørsmål om han anser Mohammads uttalelser som skadelige for norske muslimer, så svarer Chaudhry klart ja.

- Nå må vi bruke mye tid og krefter på å rydde opp etter det han har sagt. Jeg må si at jeg er glad for at jeg ikke deltok i fredagens demonstrasjon. Både muslimske politikere og imamer holdt seg unna. Da jeg deltok i fredagsbønnen brukte imamen en helt time på å fraråde oss å delta i demonstrasjonen, sier Chaudhry.

Chaudhry syns mange av deltakerne i samfunnsdebatten nå bruker for mye tid på å diskutere islam som politisk system.

- Islam er ikke som sosialisme, liberalisme eller sosialdemokrati. Her i Norge så gjør ikke islam seg gjeldende som et statssystem, så det blir feil å diskutere islam med det utgangspunktet. Man debatterer jo heller ikke kristendommen som statssystem, sier Chaudhry.

- Krevende spor

For fire år siden uttalte Chaudhry til Nettavisen at Norge er svaret på muslimenes paradis.

- Mener du det samme i dag?

- Man kan ikke bare hoppe over det som har skjedd de tre-fire siste årene, men det er ikke tvil om at muslimer nyter godt av å leve i vårt demokratiske samfunn, svarer Chaudhry.

- Syns du debatten om muslimer i Norge har havnet i feil spor?

- Jeg vil ikke kalle det feil spor, men det er iallfall et krevende spor. Nå må alle gjøre sitt for å leve opp til de forventningene man har til borgerne i et demokrati, sier politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere