RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uvirkelig og urettferdig

Foto: Ole Dag Kvamme (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Espen Høiby opplever dommen som uvirkelig og urettferdig. - Han ser dommen som uvirkelig, fordi den beskriver noe som ikke har skjedd, sier advokat John Chr. Elden til TV 2 Nettavisen.

Høiby og Elden går også i rette med SAS, som sier Høiby er fratatt personellansvar for over 500 flygere i SAS.

- Da straffesaken startet ba han om å slippe å fly, etter eget ønske. Han ville ikke fly i en så stresset situasjon. Nå avventer vi ankebehandlingen, og han har i dag selv bedt om å fratre stillingen som basesjef inntil saken er ferdig behandlet i retten, sier Elden.

Høiby hele tiden har innrømmet å ha dyttet ekskjæresten overende i affekt. Høiby mener hun brakk fingeren i dette tilfellet. Derfor mener Elden straffesaken egentlig bare handler om ett forhold.

Frykter lang ventetid

- Høiby føler dommen som urettferdig, fordi den har lagt til grunn at fingrene knakk da han sparket henne. Men dette ble ikke bevist under hovedforhandlingene.

Dette blir også grunnlaget for ankebehandlingen. Men Elden frykter at Høiby må vente lenge på ankebehandlingen i Agder lagmannsrett.

- Slike må saker blir ikke prioritert, og vi frykter det vil gå utpå nyåret før saken kommer opp, sier Elden.

- Lettet og tilfreds

Den 41-år gamle offeret for Espen Høibys vold er lettet og tilfreds etter dommen.

Kvinnen sier til TV 2 Nettavisen at hun ikke har lyst til selv å uttale seg. Hennes advokat Ivar Sveen sier hun er lettet.

- Hun er tilfreds og lettet over at hun ble trodd av retten. Jeg konstaterer også at straffeutmålingen og erstatningen ligger innenfor det påregnelige, sier Sveen.

Kvinnen anmeldte i sin tid forholdet til politiet, men ønsket ikke at Høiby skulle straffeforfølges. Dette gjorde politiet selv, fordi offentlig påtale er krevd i voldssaker.

- Uansett hvilken side man er på i denne saken, så er det en tragedie for veldig mange, både for fornærmede og den familien som det blir fokusert på, sier Sveen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere