RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Valla er feilmedisinert

Foto: Knut Jul Meland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Gerd Liv Vallas lege, Odd Arne Daljord, mener hun har fått feilbehandling. Han slakter Bjarne Håkon Hanssen uttalelser.

Daljord fortalte på torsdagens Tabloid at Valla lider av en svært alvorlig akillesskade som er vanskelig å behandle.

- Hun har fått langtidsbehandling med kortison, noe som ikke har vært heldig, sa legen på Tabloid.

Daljord forteller til Nettavisen at behandlingen av Valla er vanskelig, og at den kompliseres ytterligere grunnet det han hevder er feilmedisinering med kortison.

TV 2 Sumo: Se debatten i Tabloid

Dersom behandlingen ikke lykkes, kan Valla bli halt og utvikle kroniske rygglidelser etter at hun brakk ryggen i fjor. Hun kan i verste fall bli ufør.

- Foreløpig er vi halvveis i behandlingen. I løpet av en til to måneder vil vi vite mer om hvilke utsikter hun har, sier Daljord.

Samtidig kritiserer han de som har gått ut mot Vallas sykemelding.

- Bjarne Håkon Hanssen og Erna Solberg er helt urimelige. Dette er bare tøv, sier Gerd Liv Vallas lege om debatten rundt den tidligere LO-lederens bokprosjekt.

Bjarne Haakon Hanssen (Ap) og Erna Solberg (H) har begge stilt seg kritisk til at Gerd Liv Vallas er i gang med et bokprosjekt til tross for at hun sykemeldt.

- Grovt overtramp
- Hvordan kan potensielle statsministere, som Erna Solberg, sitte på landsdekkende tv og uttale seg som om de kjenner diagnosen til Valla, og i tillegg kommentere hvorvidt sykemeldingen er korrekt? Fra et personvernssynspunkt, er dette et grovt overtramp, sier Vallas lege, Odd Arne Daljord til Nettavisen.

Han er lege ved Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI) ved Ullevål stadion.

Vallas arbeidsmetode under bokskrivingsprosjektet begrenser seg til 15 minutters innlesning på diktafon mens hun ligger på sofaen hver kveld.

- Hva Gerd Liv Valla gjør mens hun ligger på sofaen, er meg helt likegyldig. Hun går gjennom et behandlingsprogram der hun får tett oppfølgning. Gerd Liv vet godt hva hun kan og ikke kan gjøre når hun har fri, sier Daljord.

- Ikke tilfeldig at det er Valla
Daljord tror neppe denne saken hadde antatt slike proporsjoner dersom forfatteren var en annen.

- Valla har vært over alt i norske medier, og grensene for hennes personvern er etter mitt syn tråkket over. Disse uttalelsene hadde neppe kommet hvis det hadde vært noen andre enn nettopp henne det gjaldt, sier han

Torsdag stilte Daljord i TV 2s Tabloid, men verken Bjarne Håkon Hanssen eller Erna Solberg ville delta i debatten. Men legen vil gjerne ha politikerne i tale.

- Hvis politikerne virkelig har lyst til å bedre systemet for sykemeldinger, er jeg mer enn klar for å ta debatten, men slike simple personangrep er bare tøv.

Etter mitt skjønn får alt for mange utskrevet sykemeldinger uten å få tilrettelagt god nok behandling. Men når behandlingstiden utvides, slik tilfellet er for Valla, øker sjansene for en full tilbakevending til jobb, men da må det også tåles at sykemeldingsperioden utvides, sier legen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere