RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vannet må fortsatt kokes i Bergen

Helsevernetaten og Mattilsynet ber bergenserne fortsette med å koke vannet. - Utbruddet pågår fortsatt, sier smittevernoverlege Øystein Søbstad.

Bergen kommune opplyser tirsdag ettermiddag at det er registrert 30 nye tilfeller av Giardia-smitte. De fleste av disse har vært syke en tid, men det meldes også om noen som er blitt syke så sent som 20. november.

Tilbakefall
- Dette betyr at utbruddet fortsatt pågår, og det bekrefter at vi fortsatt først og fremst må ta hensyn til helsen blant folk, understreker smittevernoverlege Øystein Søbstad i en pressemelding.

Han har også mottatt meldinger om tilbakefall og oppfordrer i så fall folk om å oppsøke sin fastlege på nytt. Helsevernetaten overvåker fortsatt situasjonen nøye fra dag til dag.

- Ikke Giardia i vannet
Men; vannprøvene som er tatt i forrige uke viser ingen tegn til Giardia. Siden 12. november har det ikke vært registrert aktive Giardia-parasitter i vannet.

- Mattilsynet følger prosessene nøye sammen med Helsevernetaten, og registrerer at det fortsatt vil ta en ukes tid før det blir aktuelt å vurdere oppheving av kokepåbudet, heter det i pressemeldingen.

Krisestaben tror neppe en vil finne smittekilden, men har gått bredt ut for å sikre folk mot mulige smittekilder.

Kokepåbudet vil bli opphevet når epidemien er under kontroll, melder Bergen kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere