RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var full og hissig

Sist oppdatert:
Et av politiets hovedvitner forsøkte å skille den 35 år gamle somalieren fra Hedda Karterudseter (19) like ved folkehøyskolen. - Han var full og hissig, sier vitnet.

- Han var full, og det var stor aldersforskjell på de to. Derfor ønsket jeg at han skulle bli med meg tilbake. Han var sint og sa «fuck you». Da gikk jeg hjemover, fordi jeg ønsket ikke noe bråk med ham. NN (35-åringen red.anm) ville ikke forlate henne, og ville ha meg bort.

Det forteller et vitne til Dagbladet. Han skilte lag med 35-åringen og Hedda Karterudseter nær hybelhuset. Onsdag ble den 35 år gamle somalieren siktet for forsettelig drap på Hedda Karterudseter. Politiet har i flere dager hatt tekniske spor som peker i retning av 35-åringen, men ventet til onsdag med å sikte ham fordi 35-åringen hadde et angivelig alibi.

Full og kranglevoren
Vitnet er et av flere som har vært med å knuse alibiet som en arbeidskollega hadde gitt 35-åringen. Arbeidskollegaen sa til TV 2 Nyhetene onsdag at han står ved sin forklaring.

Andre vitner har fortalt hvordan 19 år gamle Karterudseter og den 35 år gamle mannen kranglet utenfor Meieriet onsdag kveld. Årsaken skal ha vært sjalusi fordi hun snakket med andre menn.

- Jeg oppfattet at de hadde en kraftig krangel. Han brukte skjellsord, og veivet hissig med armene. Deretter gikk han inn på Meieriet, mens hun ble sittende igjen utenfor med en annen mann, sier et vitne til VG.

Gikk hjem sammen
En knapp halvtime senere forlot Karterudseter Meieriet sammen med somalieren.

35-åringen er siktet for forsettlig drap, er nå etterlyst med bilde og fingeravtrykk gjennom både Schengen- og Interpol-systemet i Europa. Etterforskerne vurderer å utvide etterlysningen til å gjelde samtlige 183 land i Interpol-samarbeidet.

Politiet frykter at mannen var på vei ut av landet da han torsdag satte seg på bussen fra Sogndal. Han blir i så tilfelle ikke den første utlendingen som har stukket av fra en drapssiktelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere