RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var mest urolig for de hjemme

Sist oppdatert:
GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Tårene rant da svenske Johanna Reimers endelig kunne kaste seg om halsen på mor og far på Gardermoen torsdag. Sammen med kjæresten slapp hun fra flodbølgen med skrekken.

- Jeg var mest urolig for de hjemme. Selv har vi det bra, sier Johanna Reimers (22) og tar et godt tak rundt pappa Bjørn og mamma Lotta i ankomsthallen på Oslo lufthavn.

De hadde kastet seg i bilen og kjørt 300 kilometer fra Värmland i Sverige da de hørte at datteren og hennes reisefølge på fire hadde kommet seg på flyet fra Phuket. Johanna Reimers reiste sammen med kjæresten, hans bror og deres foreldre. Alle kom fra flodbølgekatastrofen uten skader. Det som reddet dem var at de befant seg i en båt, flere kilometer til havs. De hadde reist ut på morgenen klokka sju lokal tid for å dykke.

- Vi merket ingenting. Vi fikk en beskjed om at vi ikke kunne gå inn til land der vi dro ut, men først da vi kom inn skjønte vi hva som hadde skjedd, sier Johanna Reimers til TV 2 Nettavisen.

Hun og reisefølget dro inn i jungelen etter flodbølgen i fall det skulle komme flere tsunami-bølger. Der ble de tatt godt hånd om at lokalbefolkningen, som sørget for at de fikk mat og klær. Her fikk de også låne en telefon og ringt hjem.

- Vi var svært urolige etter at vi hørte nyheten om flodbølgen. Vi hørte ingenting om hvordan det hadde gått med de som var ute i båt i mediene, og på det svenske konsulatet visste de ingenting. Men vi var likevel heldig som fikk en telefon fra datteren vår og beskjed om at de levde, sier mamma Lotta Reimers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere