RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Våren lar vente på seg

VÅRVÆR: Det krydde av mennesker med kaffekopp i solveggen på Grunerløkka onsdag formiddag.
VÅRVÆR: Det krydde av mennesker med kaffekopp i solveggen på Grunerløkka onsdag formiddag. Foto: Thor Benjamin Brekken (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Til helgen blir det kaldere.

Vårværet kommer ikke før neste helg, konstaterer Storm Weather Center. Og skal du nyte varmen i solveggen på Sør- og Østlandet, så bør du gjøre det før helgen.

Sjekk været der du bor

- Jeg ser dessverre ingen vår komme oss i møte førstkommende helg, sier vakthavende meteorolog Line Wittrup til Nettavisen.

- Vi må nok smøre oss med tålmodighet. Temperaturene stiger ikke nevneverdig før etter en 10-dagers periode, og da er i tillegg prognosene ganske usikre, legger hun til.

Lavtrykket kommer

Den ekstreme kuldeperioden, som mange nordmenn har opplevd denne vinteren, er definitivt over, men det er først neste helg at Storm ser en overgang til mer mildvær. Et lavtrykk fra vest vil gi mer nedbør, men da i form av regn og lavere temperaturer.

Fram mot denne helgen er det ikke de store endringene i temperaturene over hele landet.

De som virkelig lengter etter en smak av våren, bør oppholde seg i sør og på Østlandet fram mot fredag. Her vil det være opphold og sola kan varme godt enkelte steder. Bare litt lokal tåke kan ødelegge for en frossen kropp som har funnet seg en plass i solveggen.

Full vinter i nord

I nord er det fortsatt full vinter, med snøbyger i de to nordligste fylkene. Trøndelag vil få mer sludd, og langs kysten av Vestlandet blir det regn i lavlandet og snø i fjellene.

Helgen byr ikke på noen bedring i værsituasjonen. En nordlig vindretning vil først gjøre det kaldere i Nord- og Midt-Norge. Søndag vil vinden og kulden også påvirke værforholdene på Vestlandet og i Sør-Norge.

Wittrup lover at temperaturene vil stige litt igjen i neste uke, men de helt store forandringene blir det ikke. Dermed kommer ikke vårfølelsen med det første.

Vinterlig seriestart

For dem som skal få med seg årets Tippeliga-start er varme klær et «must» og da særlig på Alfheim i Tromsø. Søndag kan temperaturen ha sunket til nærmere minus ti grader.

Gjemselund Stadion og Kongsvinger kan også oppleve minusgrader på kampdagen, mens det ellers meldes om rundt null eller noen få plussgrader på de andre arenaene.

Få oversikten hos Storm her.

Brann og Molde er klubber som begge har naturgress på sin hjemmebane. Betydelige snømengder denne vinteren gjør at seriestarten kom litt brått på. Vinterfotball kan komme til å skade gresset for store deler av sesongen.

- All ferdsel er svært ødeleggende fordi man tråkker snøen ned i gresset som nå har begynt å tine, sier daglig leder i Brann Stadion Terje Reistad, til brann.no.

På Molde Stadion har minusgradene ført til at gresset er gått i dvale, og gressmatten er svært løs. Her har de nå valgt å pleie gresset under et enormt telt som dekker hele banen.

Neste mandag møtes også Vålerenga og Viking på en splitter ny Ullevaal-matte. På VIFs nettsider kan du se hvordan gressbanen ser ut nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere