RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vask Rekdals munn med såpe

Sist oppdatert:
Redaktør i Blikk, Christian Bjørnæs, mener noen må vaske munnen til Kjetil Rekdal med såpe eller gi ham buksevann, for holdningene hans til homofile.

I et intervju med Natt & Dag innrømmer Kjetil Rekdal at han har homofobi , og at han trolig ville følt seg utilpass dersom en av lagkameratene var homofil.

Ble målløs
Redaktøren i Blikk, Christian Bjørnæs, forteller til TV 2 Nettavisen at han ble målløs da han leste intervjuet. Han hadde håpet at slike holdninger ikke fantes så høyt innen norsk idrett.

- Noen burde jo vaske munnen hans med såpe, eller gi han ordentlig buksevann. Men det var jo i hvert fall voldsomt storsinnet av han å skjenke oss livets rett, sier Christian Bjørnæs.

- Flott og ydmykt
Leder i Landsforeningen for Lesbiske og Homofile (LHH), Jon Reidar Øyan, mener imidlertid at det var realt gjort av Rekdal å fortelle om fordommene sine.

- Jeg synes det var flott og ydmykt gjort. Det er selvfølgelig et problem at det finnes mennesker med slike fordommer innen norsk toppfotball anno 2004, men utfordringen ligger nå i å finne ut hva man kan gjøre for å skape et inkluderende fotballmiljø, sier Øyan til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere