RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vedtaket er galskap

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp fnyser av de som vil oppheve forbudet.

Politiets uniformsreglement, som forbyr religiøse hodeplagg i tilknytning til uniformen, strider med diskrimineringsloven § 4 og likestillingsloven § 3.

Det mener likestillingsnemnda, bestående av leder Trude Haugli, nestleder Gudrun Holgersen, Abid Q. Raja, Johan Kr. Øydegard og Britt Elin Strand.

- Undertrykkende plagg
FrPs nestleder Per Sandberg fnyser av at Diskrimineringsnemnda mener forbudet mot hijab i politiet er diskriminerende.

- FrP vil fremme forslag om lovendring dersom dette er nødvendig for å opprettholde forbudet mot hijab i politiet, sier Per Sandberg som er leder av Stortingets justiskomité.

Sandberg viser til at Hijab er et undertrykkende klesplagg. Han er derfor svært overrasket over at en nemnd som skal sikre likestilling i Norge går inn for å tillate at muslimske kvinner undertrykkes.

Les også: Vil tillate hijab i politiet

- Galskap
- Vedtaket er rett og slett galskap. Jeg forventer nå at regjeringen overser nemndas avgjørelse, og gjennomfører forbudet som planlagt.

Han mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda med vedtaket viser at den misforstår sin rolle.

- Vi kan ikke ha en likestillingsnemnd som kjemper for å tillate undertrykkelse av innvandrerkvinner. Dessuten er vedtakket om hijabforbud fattet av kompetente organ som nemnda bør ha bedre ting å ta seg til enn å forsøke å overprøve, slår Sandberg fast.

- IKKE AKTUELT

Fredag ettermiddag kom Justisdepartementet med en uttalelse der de sier at de har notert seg nemndas argumenter, men at deres vedtak om ikke å tillate religiøse symboler i tilknytning til politiuniformen står fast.

Storberget: Fortsatt nei til politihijab

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere