Gå til sidens hovedinnhold

- Veldig glad

- Det er veldig bra at politiet nå har navngitte personer i valgfusksaken.

Det sier den valgfusk-mistenkte drammenspolitikeren Yousuf Gilani (Ap) til Nettavisen.

- Jeg har sagt hele tiden at politiet må finne ut hvem det er som har gått rundt og gitt penger til folk for at de skulle stemme. Hvis de har navngitte folk de vil avhøre om dette, er det veldig bra, sier Gilani til Nettavisen.

Fredag ettermiddag fortalte politiet i Drammen at de nå i stor grad har fått bekreftet sin mistanke om at det skal ha pågått valgfusk under kommune- og fylkesvalget i Drammen. Stasjonssjef Jan Erik Strøm sa følgende til Nettavisen:

- Sju forskjellige personer fra rusmiljøet i Drammen, har i hvert sitt avhør fortalt at de fikk penger for å stemme Arbeiderpartiet.

- Jeg ble glad for at politiet nå sier at det foreligger valgfusk, sånn at de nå kan foreta en ordentlig etterforskning. Det er mange spørsmål som har blitt hengende i lufta, sier Gilani.

Den siste uka har lokalpolitikeren blitt utpekt som den som har jukset av flere kilder.

- Føler du at mistanken mot deg er styrket?

- Jeg har veldig god samvittighet. Det er ikke jeg som har gått rundt og betalt folk for å stemme på meg - jeg kan ikke kontrollere hva andre gjør. Det jeg synes er feil, er at jeg blir beskyldt i media for å ha jukset. Jeg er ikke mistenkt i saken.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene