RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Velkommen etter, Ap-e kvinner

(Runa Hestmann Tierno/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Jo tidligere du forelsker deg, jo billigere er det å leve. Trine Skei Grande (V) ønsker Ap-kvinnene velkommen etter med økonomiske tiltak for single.

- Det bør komme singlepolitikere på like linje med strømpolitikere, eldrepolitikere og barnehagepolitikere, det foreslo Venstre allerede forrige uke. Jeg ønsker å bli de singles representant, sier Skei Grande til TV 2 Nettavisen.

Hun støtter Ap-kvinnenes forslag om skattelettelse til single og ønsker ytterligere reformer i kampen mot diskriminering av single. Bedre lånemuligheter, avgifter basert på forbruk og bygging av flere mindre leiligheter er noen av tiltakene hun fremmer.

- Når 30-åringer blir tvunget til å bo i kollektiv med fire-fem andre fordi det er for dyrt å leie en leilighet alene, er det på tide å skaffe et bedre tilbud på boligmarkedet for de som er alene, sier hun.

Singel-lån

- I dag lønner det seg å forelske seg tidlig. Unge, single studenter har det adskillig tøffere på boligmarkedet enn kjærestepar. Par betaler betraktelig mindre enn single for studentboliger. Prisen bør likestilles, sier Skei Grande.

Skei Grande oppfordrer kommunene til å gi et tilleggslån til single.

- Single er klare tapere også når det gjelder å få lån i etableringsfasen. Problemet er at Husbanken har grenser på hvor stort lån de vil gi ut. Kommunene har mulighet til å gi ut et topplån i tillegg til lånet som gjelder hos bankene, og det oppfordrer vi flere kommuner til å gjøre, sier hun.

Bort med fastavgiften

I tillegg foreslår hun å fjerne fastavgiften på vann og henting av søppel.

- Avgiftene bør knyttes til forbruk. Det er urettferdig at single betaler en fastavgift når de bruker mindre vann og har mindre søppel enn de i bofellesskap. Det bør installeres vannmålere. Da ville folk også vært mer påpasselige og brukt mindre vann, noe som også er god miljøpolitikk, sier Skei Grande.

Les også:

Ap-kvinner vil gi skattelette til single

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere