*Nettavisen* Nyheter.

- Vent med å reise hjem

Uværet på fjellet i Sør-Norge tar seg nå opp igjen.

23.02.08 21:55

Fredag var det kraftig uvær på fjellovergangene i Sør-Norge, noe som skapte store problemer for dem som var på vei hjem fra vinterferie. Lørdag har været vært noe bedre, men nå blir det verre igjen.

- Det var vært en liten dupp i vinden nå i dag. Det har vært en svak høytrykksrygg som har passert over Sør-Norge, men det er ventet at vinden skal begynne å øke på igjen utover natta, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til Nettavisen lørdag kveld.

Sjekk været der du bor her.

- Vil skape problemer
Meteorologen forteller at det kommer til å blåse kraftig også et godt stykke utover søndagen. Og den sterke vinden i kombinasjon med nedbør, vil trolig skape nye problemer på fjellovergangene.

- Det vil overraske meg om dette ikke skaper problemer i hvert fall på noen av fjellovergangene, sier Håvik Korneliussen.

Natt til søndag er det ventet nokså høye temperaturer i Sør-Norge, men over 700 til 800 meter over havet blir det minusgrader. De fleste fjellovergangene ligger høyere enn det igjen.

- Vent lengst mulig
Utpå dagen søndag er det altså ventet bedre vær på fjellet. Derfor råder meteorologen de som skal hjem fra vinterferie til å vente.

- Det ser ut til å bli gradvis bedre fra utpå dagen søndag og til mandag. Så jo lenger en kan vente, jo bedre er det, sier Håvik Korneliussen til Nettavisen.

Han forteller at det også er ventet kraftig vind på kysten av Trøndelag og Nordland søndag.

- Det er mulighet for storm langs kysten av Trøndelag og Nordland. Der vil det blåse godt store deler av dagen, sier Håvik Korneliussen.

Flere stengte veier
Flere av fjellovergangene var lørdag kveld stengt.

- Det er noen fjelloverganger som er stengt, noen er åpne og på noen er det kolonnekjøring, opplyser veimeldingssentralen til Nettavisen.

Sjekk oppdaterte veimeldinger her.

Se video fra uværet på fjellet: (saken fortsetter under)

218699

Flom på Vestlandet
Det er også ventet flom på Vestlandet. Mildvær og store nedbørsmengder vil gi flom det neste døgnet.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte lørdag ut flomvarsel for områdene som ligger under 1000 meter over havet på Vestlandet.

Mest utsatt er sørlige deler av Hordaland, samt nordlige deler av Rogaland.

- Mildvær og store nedbørmengder fra i ettermiddag vil føre til rask vannføringsøkning, skriver NVE i flomvarslet.

Les mer om flomvarslet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.