RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Verste bløffen jeg har hørt

Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): - Forklaringen er den verste bløffen jeg har hørt. Det er bare sprøyt. Jeg er uskyldig og vil bli helt frikjent, sier Stoa-tiltalt Geir Johnsen.

- Det er for jævlig. Jeg visste Zia skulle komme til Arendal, men ante ikke at de (de tre hovedtiltalte, red. anm) skulle komme til verkstedet. Vi hadde drop-in dag på verkstedet. Det var mye folk og jeg hadde flere kunder som ventet. Sannheten er at det er 26-åringen som var full av rohypnol og amfetamin. Han er hovedmannen og var den mest voldelige av alle, sier Geir Johnsen.

Geir Johnsen (38) er billakkereren som drev Stoa billakkering frem til Zia Anwar ble tatt av dage. Han er tiltalt for å ha medvirket til mishandlingen. Han skal ha stilt verkstedet til disposisjon, deltatt i lokkingen og oppholdt seg i verkstedet. Angivelig skulle Zia komme til Arendal for å true en kvinne, som på det tidspunktet bodde hos Johnsen.

- Jeg visste ingenting, og føler meg lurt, og tatt bakfra av de andre tiltalte, sier Geir Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Ingen hjelp
Men 38-åringen fikk lite hjelp da den første, hovedtiltalte 26-åringen forklarte seg tirsdag. Han la stor vekt på at Johnsen hjalp dem. De tre hovedtiltalte bodde hos ham i Grimstad, og nøt godt av alkohol og narkotika hos ham, ifølge 26-åringens forklaring. Der lå også de to 9 millimeter pistolene på bordet.

- Han var allerede på verkstedet da vi dro, og ringte da Zia var kommet til verkstedet. Så ringte han igjen og fortalte at Zia var alene. Da vi kom inn bakdøren viste han oss hvor vi skulle gå for å overraske Zia, forklarte 26-åringen fra Larvik.

- Visste hva som skulle skje
Samtidig som 26-åringen forklarer at intet var planlagt, uttaler han seg her på en måte som tyder på det motsatte:

- Geir Johnsen har en rolle. Han visste godt hva som skulle skje, sier 26-åringen.

Han anklaget også Johnsen for å ha vært ruset i to døgn før hendelsen, noe Johnsen blankt avviser:

- Jeg leverte urinprøver hver dag og i seks måneder på den tiden. På Stoa hadde vi 77 prosent av markedet på billakkering. Alt dette er ødelagt og livet mitt er ødelagt. De utnyttet meg. Jeg kommer til å bli fullstendig frikjent, fordi jeg hadde ikke noe med dette å gjøre, sier Johnsen i dag.

Åtte tiltalt
27 år gamle Zia Anwar ble grotesk mishandlet før han ble drept og brent i en bil på lakkeringsverkstedet på industriområdet Stoa vest for Arendal i mars i fjor. Mishandlingen og drapet skal ha skjedd i et angivelig narkooppgjør.

Det er satt av ti uker til rettsoppgjøret i Aust-Agder tingrett. Åtte menn er tiltalt etter drapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere