Gå til sidens hovedinnhold

- Vi ble stemplet som svindlere

Funksjonshemmede Leif Runar (26) ble nektet adgang i skisenter.

Turen til Hurdal skisenter for å kjøre snowboard ble alt annet enn hyggelig for Leif-Runar Grøndahl fra Jessheim.

26-åringen har en funksjonshemning som gjør ham avhengig av å ha med ledsager overalt. Et ledsagerbevis fra kommunen gjør at ledsageren han har med seg får gratis inngang på mange aktiviteter, slik at Leif-Rune slipper å betale dobbel pris, skriver rb.no.

- Men tydelig vis ikke i Hurdal skisenter, sukker Grøndahl.

Ringte på forhånd
Før Leif-Runar og moren Sissel Leite reiste til skisenteret onsdag ettermiddag, ringte de for å forsikre seg om at ledsagere får kjøre gratis ved framvisning av gyldig ledsagerbevis.

- Det fikk vi bekreftet, så da tenkte vi at alt var i orden, forteller moren til rb.no.

Men da Leif-Runar skulle kjøpe heiskort og fortalte at han hadde med seg ledsager og ledsagerbevis, slik at moren kunne få være med ham gratis, begynte problemene:

- De to bak skranken så på ledsagerbeviset og lurte på hva i all verden dette var for noe.

«Dette er ikke riktig kort», fikk vi beskjed om, forteller Leite.

- Stemplet som svindlere
Ordvekslingen pågikk ifølge de to i over 20 minutter i påhør av flere mennesker inne i kafeterialokalene.

- Vi prøvde å forklare at ledsagerbeviset er utstedt av Ullensaker kommune, og at det er gyldig livet ut, men det ville ikke de bak disken tro på, forteller Leif-Rune til rb.no.

- I stedet kom personalet med beskyldninger om at ledsagerbeviset ikke var ekte. Vi følte oss stemplet som svindlere og falsknere. Ikke veldig behagelig når det sitter 15 personer og hører på, understreker Sissel Leite.

En fra personalet tok med ledsagerbeviset til sin overordnede, for å få svar på om de skulle godta det eller ikke.

- Men da hun kom tilbake fikk vi overlevert ledsagerbeviset uten tilbud om noe heiskort. Da orket vi ikke stå der og krangle noe mer, så vi snudde og gikk, forteller Leite.

Romerikes Blad får bekreftet hos Ullensaker kommune at ledsagerbeviset til Leif-Runar er utstedt av dem, og at det er gyldig så lenge han lever.

Daglig leder i Hurdal skisenter til Romerikets Blad: – Falske ledsagerbevis er utbredt

- Stygg behandling
26-åringen følte ikke opptrinnet i Hurdal spesielt behagelig.

- Jeg begynte nesten å gråte over behandlingen vi fikk. Det hender jeg må forklare litt om kortet, for eksempel på buss og tog, men det er heldigvis sjelden jeg opplever å bli beskyldt for å ha forfalsket det, sier Leif-Rune.

Moren sier hun fikk følelsen av at funksjonshemmede egentlig ikke er ønsket i Hurdal skisenter.

- Dette er rett og slett stygg behandling av folk som er i en vanskelig situasjon fra før. Det virket som de ikke ville ha oss der, sier Sissel Leite.

Reiste til Åslia
Etter det ublide møtet med Hurdal skisenter satte de to seg i bilen og kjørte til nabokommunen Nannestad, og Åslia skisenter.

- Bakkene der er riktig nok ikke like lange og bratte som i Hurdal, men vi fikk heiskort på ledsagerbeviset uten noen som helst spørsmål, forteller Sissel.

Leif-Runar vet i alle fall hvor han skal reise for å kjøre på snowboardet sitt neste gang.

- Det blir nok Åslia. De fortjener ros for den gode servicen de yter. Også blir det nok noen turer til Trysil der utvalget av bakker er enda litt bedre, sier han.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene