RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi blir kalt barnemordere

Sist oppdatert:
E.coli-raseri går utover Gilde-ansatte.

Ansatte skal ha blitt kalt barnemordere da E.coli-skandalen sto på som verst, skriver Telemarksavisa.

- Vi har opplevd at våre ansatte er blitt kalt barnemordere. Vi har opplevd at våre ansatte blir mobbet. Det har vært en voldsom påkjenning, sa ansatterepresentant Ann Kristin Kvaløysund under et distriktsmøte i Gilde Fellesslakteriet på Bolkesjø Hotell tirsdag.

- Det er vondt
Informasjonssjef Sissel Norevik i Gilde region øst bekrefter at hun har hørt om mobbingen.

- Jeg har hørt at det har blitt fortalt at ansatte har blitt mobbet i forbindelse med E.coli-saken, men hva mobbingen går ut på vet jeg ikke, sier Norevik til TV 2 Nettavisen.

- Hva synes du om at Gilde-ansatte har blitt kalt barnemordere?

- Det er klart det er en dramatisk opplevelse, og vondt. Det er jo en tung situasjon i seg selv at produkter man har produsert har ført til at barn er blitt syke og et barn har dødd. Og hvis det brukes slik utrykk overfor ansatte blir det desto tyngre, sier Norevik.

Hun presiserer at det har vært og fortsatt er en vond tid for alle ansatte i Gilde.

- Vi har tatt det alvorlig at det er en vanskelig tid for de ansatte flest. Derfor er det opprettet en støttegruppe som kan kontakte dersom man ønsker å snakke med noen, utover det man gjør med sine ledere og kolleger, sier Norevik.

Hun forteller at de også har opplevd at forbrukere har ringt for å uttrykke sin sympati overfor de Gilde-ansatte.

- Verste utfordring
Visekonsernsjef Knud Daugaard sa på distriktsmøtet at E.coli-skandalen er den verste, største og mest alvorlige utfordring Gilde har hatt. Ett barn på fire år er død, mens flere kan få varige skader.

Daugaard gikk gjennom E.coli-saken med eierne i Gilde Fellesslakteriet. Han sa at Gilde var skeptiske til at kjøttdeigen fikk skylda, men sa at de gjorde det de fikk beskjed om av helsemyndighetene.

Smittekilden for E.coli er ennå ikke funnet. Dette er en alvorlig situasjon for Gilde, fremholdt Daugaard. Flere av de ansatte mente at Gilde var blitt gjort til syndebukk av Mattilsynet. Dette avviste Daugaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere