RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.
Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.

- Vi blir misbrukt av nynazister

Sist oppdatert:
For å lokke til seg barn, bruker høyreekstreme Vigrid Høgskolen i Bergens (HiB) undervisningsopplegg om nordiske guder.

Undervisningsopplegget Åsgard er laget for grunnskolen. På nettstedet tilknyttet opplegget kan de yngste barna reise i den nordiske gudeverdenen, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Den høyreekstreme organisasjonen Vigrid henviser til høgskolens nettsted øverst på sin hjemmeside . Formål: å lokke til seg barn og unge.

Vigrid mener HiBs nettside er fin for nynazister som vil bruke tid sammen med barna sine. De unge er fremtiden og Vigrids største målgruppen, sier Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt.

- Jeg er veldig glad det finnes folk som lager slikt. Vi har det samme religiøse grunnlaget med gude- og heltevers, og høgskolen har popularisert dette på en fin måte, sier Vigrid-lederen.

Høgskolen er ikke like fornøyd.

- Vi føler oss misbrukt av Vigrid. Vi har aldri hatt kontakt med dem og ønsker ikke på noen måte å bli assosiert med den organisasjonen, sier Jostein Saakvitne, mannen bak Åsgard og faglig leder ved Mediesenteret til Høgskolen i Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere