RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi bør ut av Irak

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Thorbjørn Jagland mener at Norge bør følge Spanias eksempel og trekke våre styrker ut av Irak. Han vil istedenfor hjelpe palestinerne.

- Norge bør trekke sine styrker ut av Irak og pengene som er avsatt til engasjementet bør benyttes til å styrke de moderate kreftene på palestinsk side, sier leder av Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland, til NRK.

Ikke lenger grunnlag
Søndag ble det klart at Spanias regjering gir ordre om å trekke sine 1.300 soldater ut av landet. Spania ønsker ikke å være en del av okkupasjonsstyrken når FN ikke får et større mandat i landet.

Jagland mener at grunnlaget for at Norge sendte styrker til Irak ikke lenger er til stede.

- Vi har bygget vårt engasjement i Irak på vedtak i Sikkerhetsrådet. Vi har et engasjement der fordi vi ønsket å bidra til en stabilisering og demokratisering og på den måten styrke de moderate kreftene, sier Jagland.

Støtte moderate krefter
Jagland mener at det som nå skjer er at man støtter de palestinske fanatikerne, ved at USA belønner 40 års israelsk okkupasjon og bygging av ulovlige bosettinger.

- Derfor kan Norge nå gjøre noe helt konkret ved å bruke midler til å styrke de lovlige valgte palestinske lederne i stedet for å beholde styrkene i Irak, sier Jagland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere