RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er fornøyde

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Arfan Bhatti frifunnet for fire drapsforsøk, men dømt for et annet.

Både terrorsiktede Arfan Qadeer Bhatti (31) og forsvarer John Christian Elden er førnøyd med dagens dom i Borgarting Lagmannsrett.

- Vi er fornøyd, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

Retten frifant Bhatti for fire drapsforsøk og opphever dermed dommen fra Oslo Tingrett av juni 2007, melder dagbladet.no.

- Bhatti er spesielt lettet over at lagmannsretten har frikjent ham for episoden på Kolsås i januar 2006. Flere skudd ble avfyrt mot et hus der det oppholdt seg en familie på fire, og blant dem to små barn, sier Elden.

Juryen i lagmannsretten kom også til motsatt konklusjon av tingretten når det gjaldt en hendelse i Asker i august 2007 der det ble skutt mot boligen til en finansmann.

Tingretten dømte Bhatti for trusler, men nå har lagmannsretten endret dette til drapsforsøk.

- Vi føler kanskje juryen tok litt hardt i her, men vi ser at Bhatti er dømt i forhold til sin egen forklaring, så dette er ikke så ille, sier Elden.

Forsvarsadvokaten understreker at det altoverskyggende for Bhatti er at han nå er endelig frifunnet for alle terroranklager.

Etter at juryen i Borgarting Lagmannsrett i dag avgjorde skyldspørsmålet i de ulike sakene, skal domstolen foreta straffeutmålingen fredag.

Bhatti har sittet i politiets varetekt siden september 2006 (Les mer om Bhattis kriminelle løpebane i faktarammen).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere