RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er ikke i mål

AUF-leder Eskil Pedersen har vært leder i nestleder i AUF i fire år, men det er usikkert om han får stortingsplass.
AUF-leder Eskil Pedersen har vært leder i nestleder i AUF i fire år, men det er usikkert om han får stortingsplass. Foto: Erik Pettersen
Sist oppdatert:
AUF-leder Eskil Pedersen mener vi kan gjøre mer for mer åpenhet og mer demokrati.

«Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet», sa statsminister Jens Stoltenberg 24. juli i fjor, like etter terrorangrepene.

»Men aldri naivitet», la han til.

- Vi er blitt mer åpne og tillitsfulle og normaliteten er vendt tilbake. Men for noen mennesker vil aldri hverdagen bli den samme. Det er for de pårørende til ofrene for tragedien, sier statsministeren søndag under minnemarkeringen.

- Gjerningsmannen tok mange liv og påførte ufattelig lidelse. Bomben og skuddene var ment å forandre Norge. Det norske folk svarte med å omfavne våre verdier, sa Stoltenberg.

- Har ikke blitt mer lukket
Tidligere statsminister, Kjell Magne Bondevik, mener det kunne ha blitt helt annerledes. Synet som møtte ham utenfor Høyblokka i dag var en sterk påminnelse om de grusomme hendelsene som rammet Norge for ett år siden.

- Jeg har jobbet i Høyblokka i mange år, og det var veldig spesielt å se set sted, som tidligere var full av travle mennesker, helt dødt og tildekket med presenning.

- Men vi har ikke blitt noe mer lukket samfunn. Politikere er fremdeles tilgjengelige for befolkningen uten for mange sikkerhetstiltak, understreker han.

- Må tolerere andres syn
AUF-leder Eskil Pedersen er glad at regjeringen har stått imot fristelsen å avskjerme og isolere politikere.

- Vi kunne ha vært et helt annet sted i dag og innført strenge sikkerhetstiltak, sier han.

- Men vi er ikke helt i mål enda når det gjelder mer åpenhet og demokrati, sier Pedersen, og oppfordret folket til å selv bidra til å forandre samfunnet slik de selv vil ha det.

- Men vi må vise at vi kan tolerere andres syn og tåle en politiske debatter, legger han til.

- Ungdom har ikke blitt skremt
Han er derfor glad for det økte politiske engasjementet i kjølvannet av terroren, og mener det viser at ungdom har ikke blitt skremt fra å drive med politikk, snarere tvert imot.

- Vi ser at alle ungdomspartiene har fått mange flere medlemmer, og det er svært gledelig. Det gleder meg også at de er opptatt av andre politiske spørsmål, som helse og eldreomsorg, og ikke bare terror, sier Pedersen.

- Det viser at det er et brennende engasjement blant den norske befolkningen, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere