RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er ikke skurker alle sammen

Foto: Jørgen Berge/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Sp-leder Liv Signe Navarsete sier hun har et brev som renvasker Senterpartiet (Sp).

Den siste uken har fakturaene fra Sp til Eidsiva Energi og Troms Kraft på de ulovlige pengegavene på 700.000 kroner fått ny oppmerksomhet.

Hvem som visste hva, er fortsatt høyst uklart.

Les også: - Vi kjente ikke til partistøtten

Sp-leder Liv Signe Navarsete viser nå til et internt følgebrev, som skal bekrefte at Eidsiva Energi fikk klar beskjed om hva pengestøtten skulle brukes til, melder NRK.

Les også: Sparte skatt på ulovlig Sp-støtte

- Det er utformet slik at det ikke skal misforstås at pengene som kommer inn går til Senterpartiet og til aktiviteter knyttet til valgkampen i fjor, sier Navarsete til kanalen.

Ord mot ord
Den hete poteten gjelder pengestøtten på 500.000 kroner fra Eidsiva Energi AS. Selskapet hevder at de ikke var kjent med at pengene gikk til partikassen i stedet for å fremme fornybar energi.

- Som fakturaordlyden viser var dette «støtte til prosjektet fornybar energi», noe som underbygger det vi hele tiden har hatt en klar intensjon om at pengene skulle delfinansiere prosjektet, sa kommunikasjonssjef Inge Møller hos Eidsiva Energi til Nettavisen torsdag.

Eidsiva tar selvkritikk
Møller sier til Nettavisen at de først i september 2010 ble kjent med at pengene ble brukt annerledes enn tiltenkt.

- Men det interessante er fakturaordlyden. Det kan det ikke være noen tvil om, gjentar Møller overfor Nettavisen fredag morgen.

Eidsiva Energi tar imidlertid selvkritikk på sin håndtering av pengestøtten:

- Vi burde ha vært mer årvåkne og stilt spørsmål ved at Sp - og ikke et AS - fikk disse pengene. Det har vi både fått refs for og beklaget, sier Møller til Nettavisen.

- Vi er ikke skurker
Nå tar Navarsete til motmæle:

- Vi har gjort én stor feil, men det betyr ikke at vi er skurker alle sammen, sier Navarsete til NRK.

Brevet Navarsete henviser til, er ikke offentliggjort, men Sp-lederen sier det kan legges frem hvis det er nødvendig. Navarsete sier hun ikke aksepterer at det legges fram påstander om at Sp har ført Eidsiva Energi bak lyset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere