RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi frykter ingenting

72 av de pågrepne i forbindelse med de voldelige Gaza-demonstrasjonene var under 18 år gamle.
72 av de pågrepne i forbindelse med de voldelige Gaza-demonstrasjonene var under 18 år gamle. Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Nye demonstrasjoner lørdag.

(iOslo.no) Lørdag er det varslet en ny demonstrasjon foran Stortinget mot Israels bombing av palestinske mål. Politiet overvåker utviklingen nøye, og håper budskapet vil komme i fokus.

- Jeg håper de som har søkt om lov til å demonstrere holder seg til planene som er lagt. I samspill med politiet vil man da sørge for at sikkerheten blir ivaretatt. Da er det ukomplisert, sier stabssjef John Fredriksen ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Beredskap
- Frykter dere nye opptøyer?

- Det er en overskrift som blir brukt av media. Politiet frykter ingenting, men vi tar høyde for at politiet har en jobb å gjøre uansett hvilket scenario som skulle dukke opp, sier Fredriksen.

Han forteller at politiet vil være i beredskap, både rundt demonstrasjonstoget som skal gå fra Stortinget til Youngstorget og ved den israelske ambassaden.

- Vi tar uansett sikkerhetsforanstaltninger foran ambassaden, men det er rutinemessige, forebyggende tiltak. Vi har internasjonale forpliktelser, og det er ingenting ved trusselbildet som tilsier at vi skal ligge der, sier stabssjefen.

- Kan bidra negativt
Fredriksen sier at medienes oppslag om demonstrasjonene kan være problematisk.

- Politiet har ingen ambisjoner om å definere medienes grenser, men hvis artiklene får en framstilling som gjør at det blir en fristende arena å begå hærverk og voldshandlinger, bidrar dette negativt, sier han.

Han forteller at politiets fokus den siste uken har vært forebyggende aktivitet, og håper det nå vil slå positivt ut.

- Gå i skogen!
- Vi håper budskapet tilsier at folk nå demonstrerer på en positiv måte. Det er ingen unnskyldning for noe annet. Det er heller ikke komplisert om de vil ytre seg ved ambassaden dersom de forholder seg som de skal, sier han.

Stabssjefen har følgende melding til folk som har tenkt seg til byen for å bråke:

- De som ennå ikke har skjønt hva dette dreier seg om må gjerne ta seg en tur i skog og mark istedenfor Oslo sentrum i dag!

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere