RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AVSTAND: P-service avviser at disse bildene ble tatt av ulike biler eller på ulike tidspunkt slik det ble hevdet i Oslo tingrett. P-service mener at det var avstanden mellom billetter i frontruta og billetter på dashbordet, samt at de  ulike vinklene som bildene er tatt fra, som gjør at Oslo tingrett trodde bildene kunne være tatt på forskjellig tidspunkt eller av forskjellige biler.
AVSTAND: P-service avviser at disse bildene ble tatt av ulike biler eller på ulike tidspunkt slik det ble hevdet i Oslo tingrett. P-service mener at det var avstanden mellom billetter i frontruta og billetter på dashbordet, samt at de  ulike vinklene som bildene er tatt fra, som gjør at Oslo tingrett trodde bildene kunne være tatt på forskjellig tidspunkt eller av forskjellige biler.

- Vi gjør oss ikke til kjeltringer for 700 kroner

P-service avviser å ha manipulert disse bildene. Nå anker de parkeringsdommen for å renvaske seg.

Parkeringsselskapet P-service anker dommen fra Oslo tingrett der det antydes at selskapet drev med «ren svindel».

- Å si at vi driver med kjeltringstreker er helt feil. Hvorfor i all verden skal vi det. Vi er en stor, seriøs aktør i parkeringsbransjen. Vi kommer til å anke dommen. Vi kan ikke ha den stående, sier Gunnar Johansen i selskapet P-service til Nettavisen.

Stridens kjerne
Sist uke skrev Nettavisen om Helle Agnete Madsø gikk til søksmål mot P-Service og vant i tingretten fordi retten konkluderte med at bildebevisene til P-Service trolig var manipulert.

Striden gjelder en parkering i Elias Smiths vei i Sandvika 16. oktober 2013. P-service mener at de tok bilder av Madsø sin bil litt over klokken 12, og at parkeringsbilletten gikk ut klokken 11.50. P-service ila et gebyr på 710 kroner.

Madsø mener hun aldri har fått noen parkeringsbot og at bildene P-service tok av hennes bil er feil.

Kjeltringstempel
Madsø vant saken i Oslo tingrett.

Nettavisen skrev sist uke: Avslørte bildejuks - knuste P-selskapet i retten

«Retten kan ikke ta stilling til om dette er ren svindel, men mye tyder på at dette kan være arrangert. Saksøkeren blir derfor frifunnet» står det i dommen.

- Vi gjør oss ikke til kjeltringer for 700 kroner, sier Gunnar Johansen i P-service. Han sier at selskapet nå har gått gjennom saken etter behandlingen i tingretten.

STRIDENS KJERNE: Bileier Helle Agnete Madsø mener at P-service ikke har tatt bilder av parkeringsbilletter i hennes bil når de hevder at parkeringsbilletten hennes hadde gått ut. P-service mener derimot at alle bildene er tatt på samme tid av samme bil den 16. oktober 2013 i Sandvika.


- Alle bildene ble tatt i Sandvika innenfor et minutt, sier Johansen til Nettavisen. Dermed avviser han at bildene er tatt av ulike biler eller på ulike tidspunkt slik tingretten mente.

Johansen sier at tapet i Oslo tingrett i seg selv ikke er alvorlig for selskapet. Det de ikke kan leve med er kjeltringstempelet.

- Bare mot parkeringsbransjen
- Det er bare mot parkeringsbransjen at man tillater seg å bruke slike uttrykk. Retten tar ikke forbehold om at det kan ha vært begått en feil engang, men sier at man har gjort kjeltringstreker, sier Johansen oppgitt.

Han sier at parkeringsvaktene ikke har noe å tjene på å ilegge falske gebyrer.

- Om de skriver ut null eller 90 gebyrer i løpet av en måned så får de det samme beløpet utbetalt i slutten av måneden. Julebordet blir heller ikke bedre av flere utskrevne gebyrer, sier Johansen.

Kunne  ikke svare
I retten kunne ikke representanten fra P-service forklare hvorfor bildene angivelig var tatt av forskjellige biler. Derfor tapte selskapet saken.

- Vår representant ble usikker og lurte på om vi hadde lagt fram feil bilder for tingretten, og åpnet for muligheten at vi hadde gjort en feil. Det hadde vi ikke. Alle bildene er fra samme forseelse og tatt innenfor et minutt, sier Johansen.

Han sier at det ser ut som om billettene ligger forskjellig i bilruta fordi det er avstand mellom billettene som ligger i bilruta og som ligger på dashbordet. Dermed så det ut som om billettene lå forskjellig når det ble tatt bilder fra ulike vinkler.

- Det vekter ikke tenkte på var at han burde tatt et bilde som bant billettene i frontruta sammen med billettene på dashbordet. Hadde han tenkt at saken ville havne i retten så hadde han tatt flere bilder, sier Johansen.

Han forklarer de ulike refleksjonene i bildene med at de er tatt i ulike vinkler.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere