- Vi har finansiert kokkens villaparadis

Foto: Privat (Rogalands Avis)

Bedragerisiktede Onkel Toni bygde seg drømmested i Kroatia

12.08.10 10:53

Ifølge Rogalands Avisd har elleve personer har anmeldt Ante Bjelancic, alias Onkel Toni, for grovt bedrageri.

De elleve som har anmeldt ham for bedrageri mener at det er dem som har finansiert gildet.

Også Tonis kone, Hariett Hagen-Bjelancic, som nylig har tatt ut separasjon fra Toni, er anmeldt for forholdet.

Les også: Rasende på Bjelancic

– Tapte 2,2 millioner

Det angivelige bedrageriet skal ha skjedd i forbindelse med eiendomsutvikling i Kroatia til ferieformål der en rekke personer fra Norge og England skal ha investert penger i selskapet Croatian Holdings Ltd.

Kjell Rasmussen er talsperson for de som har anmeldt paret. Selv har han investert 2,2 millioner kroner av de 30 millionene som investorene nå skal ha tapt.

– Vi sitter igjen med en følelse av at pengene våre har gått til å finansiere Bjelancics paradis der han kan leve en luksustilværelse.

Ifølge Rasmussen har Bjelancic i løpet av perioden 2007 til 2009 bygget restaurant samt to modulhus på en tomt som skulle tilhøre det angivelige utbyggingsprosjektet.

Les også: Fikk ikke medhold i retten

Fantastisk beliggenhet

Etter det Rogalands Avis kjenner til skal restauranten ha en fantastisk beliggenhet og være et yndet mål for båtturister. Restauranten skal også være meget godt utstyrt.

– I løpet av de siste årene har han også hatt en motorbåt til to millioner kroner, samt en 48 fots katamaran der nede, sier Rasmussen.

I tillegg mener Rasmussen at investorenes penger har blitt brukt til å pusse opp restaurant Allegro AS, boligen til ekteparet på Endrestø, samt privat forbruk.

– Vil forklare seg

Ifølge Odd Rune Torstrup, Bjelancics advokat, ønsker ikke hans klient å kommentere dette.

– Jeg jobber nå på vegne av ham for å finne ut hva som har skjedd. Bjelancic venter på at han skal bli innkalt av politiet og vil da svare på alle spørsmål. Han opplyser også at han har sammenfallende interesser med kreditorene og avviser at han har beriket seg på noens bekostning.

Les også: Krigsinnsats banet vei for Onkel Toni

Ikke dokumentert

Statsautorisert revisor Sven Erga er Hagen-Bjelancics rådgiver i forbindelse med denne saken.

– Hun ønsker ikke å snakke med mediene, men sier at disse påstandene også har blitt framført av de samme personene i Stavanger tingrett uten at de vant fram med det.

Ifølge Erga er påstandene ikke dokumentert og dette er bare spekulasjoner hun på ingen måte kjenner seg igjen i.

– Hennes privatøkonomi er ikke noe hun ønsker å diskutere offentlig, og hun syns at denne saken er veldig ubehagelig. Når det gjelder Kroatia har hun overhodet ikke vært involvert i dette og hun har nå heller ikke noe med Toni å gjøre, sier Erga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.