RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ikke klart å komme oss særlig videre

Hanne Kristine Fridtun sin familie i Stryn synest året som har gått har vore vanskeleg. F.v. Broren David, mamma Eva og pappa Kolbein.
Hanne Kristine Fridtun sin familie i Stryn synest året som har gått har vore vanskeleg. F.v. Broren David, mamma Eva og pappa Kolbein. Foto: Bent Are Iversen
Sist oppdatert:
Familien Fridtun ett år etter at Hanne Kristine (19) ble drept på Utøya.

Søndag er det ett år siden Hanne Kristine Fridtun ble drept av Anders Behring Breivik på Utøya, en skjebne hun deler med nærmere 80 andre denne tragiske dagen som rystet nasjonen og verden.

Tilbake i Flo sitter ei mor, en far og en bror som forteller at de fremdeles har det like jævlig, skriver Firda.

I et større intervju i laurdags-Firda sier Kolbein Fridtun at de ikke har klart å komme seg særlig videre i året som har gått.

Vanskelig å starte sorgprosessen
- Folk er ikke klare over at når dommen kommer i august, så er vi ikke kommet lenger i sorgen, sier Kolbein.

Etter skytingen på Utøya måtte familien vente i seks dager før de fikk vite at nettopp Hanne Kristine, jenta de var så stolte av, var blant de døde. Selv om det var forferdeleg vondt, var det godt å slippe uvissheten.

- Det er uråd for andre å skjønne. Mister du et barn i en ulykke er det grufullt. Men du kan kanskje greie å starte sorgprosessen etter en stund. Vi har hatt et enormt mediepress, mange rapporter å lese, og mye anna hele tiden, sier mamma Eva.

Familien har satt stor pris på omtanke fra folk i etterkant av tragedien. Familien har fått blomster, besøk, omtanke og kjærlighet.

Rettssaken
Eva synes det var grådig tøft å se drapsmannen i retten.

- Men han er en ikke-person for meg. Jeg orkar ikke bruke tiden mi på ham. Han har gjort det han har gjort, og jeg kan ikke gjere noe med det, seier hun.

Utsetter markering
Hanne Kristine Fridtun hadde nettopp blitt fylkesleder i AUF, og blir omtalt som en person med stor omsorg for andre, spesielt samfunnets svakaste. Hun ble gravlagd i Flo kirke 4. august i fjor - 11 dagar etter at hun ville ha blitt 20 år gammel.

I forbindelse med tragedien, skal Stryn kommune arrangere minnemarkering. Denne vil skje 11. til 12. august. De har valgt å utsettee markeringen fordi mange av de som ble rammet av tragedien vil delta på sentrale markeringer.

Les andre saker fra Firda her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere