RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FUNNET BRENT: Da politiet rykket ut til en liten brann her ved Hafjell torsdag 14. august, ble restene av Bjarte Hansen (58) funnet utbrent.
FUNNET BRENT: Da politiet rykket ut til en liten brann her ved Hafjell torsdag 14. august, ble restene av Bjarte Hansen (58) funnet utbrent. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi har informasjon om hvor vi skal lete

Sist oppdatert:
En «god bekjent» av drapssiktede Kim Andreas Kristiansen er pågrepet.

- Vi håper at Kim Andreas ser at det er enda smartere nå å melde seg for politiet, nå som hans bekjent er pågrepet og bidrar i saken, sa politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen i Lillehammer under pressekonferansen onsdag formiddag.

Han sier at det er en «god bekjent» av den antatte hovedmannen, Kim Andreas Kristiansen (23), som nå er pågrepet.

Under den samme pressekonferansen fortalte konstituert politimester Olav Sørby at den pågrepne mannen samarbeider med politiet. Han er svært sparsom med å fortelle hva den pågrepne har fortalt, men antyder at han også har sagt noe om hvor Kristiansen er.

- Vi håper han kan melde seg
- Vi sitter med noe informasjon om hvor vi skal lete, men vi ønsker ikke å gå ut med den informasjonen, sa Sørby.

Politiet håper at Kristiansen selv skal melde seg, og at de ikke trenger å spore ham opp.

ETTERLYST: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen var stesønn til avdøde Bjarne Hansen (58). De to delte også leilighet i Øyer.

- Vi håper at han kan melde seg slik at vi kan komme videre og slik at vi får snakket med Kim Andreas, sa politistasjonsjef Bergundhaugen under pressekonferansen.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk tirsdag ettermiddag. Mannen er siktet for medvirkning til drapet på Bjarte Hansen (58) i Øyer. Politiet har foretatt et foreløpig avhør av siktede, og vedkommende har fått forsvarer. Vedkommende blir framstilt for varetektsfengsling.


Funnet brent
Det var torsdag 14. august at utbrente levninger etter en person ble funnet ved Hundersetervegen i Øyer. Fredag ble det slått full drapsalarm. Det ble senere konstatert at den døde var Bjarte Hansen, 58 år, opprinnelig fra Bergen, men  bosatt i Øyer.

Tidligere har Kim Andreas Kristiansen blitt siktet for drap, og etterlyst offentlig. Han var stesønn og samboer med Hansen. Kristiansen er ennå forsvunnet.

Politiet har overvåket alle mulige tekniske spor fra Kristiansen, men det har ikke vært livstegn fra 23-åringen siden fredag.

- Ikke konkludert
Kristiansens advokat, Nina Braathen Hjortdal, sier onsdag at at politiet ikke har konkludert med at Kim Andreas Kristiansen er skyldig, selv om han er siktet for drap.

- Politiets siktelse gjør også at det er lett å konkludere. Men familien har ikke konkludert, de håper bare at han skal komme tilbake, sier Hjortdal (les egen sak).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere