RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har snakket for lite om 22. juli-hatet

SNAKKER UT: I siste utgave av Tidsskrift for norsk psykologforening forteller Johansen for første gang sin 22. juli-historie.
SNAKKER UT: I siste utgave av Tidsskrift for norsk psykologforening forteller Johansen for første gang sin 22. juli-historie. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi hadde et jævlig sinne. Breivik var jo en fascist som hatet Arbeiderpartiet og partiets ledere, sier Raymond Johansen.

OSLO (NTB): Norge har ikke tatt debatten om terroristen Anders Behring Breivik som representant for farlige politiske bevegelser, mener partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen.

Johansen mener det er på tide å snakke om hatet Breivik sto for – noe Arbeiderpartiet ikke har snakket om av frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene, skriver Aftenposten.

Forteller sin historie

I siste utgave av Tidsskrift for norsk psykologforening forteller Johansen for første gang sin 22. juli-historie hvor han snakker om Aps rolle i krisehåndteringen, og om sinne og frustrasjon i partiet som ikke har fått utløp.

- Vi hadde et jævlig sinne. Breivik var jo en fascist som hatet Arbeiderpartiet og partiets ledere, sier Johansen.

- Gikk langt i å dempe ned

- Det hatet har partiet snakket lite om, av frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene. Vi har gått for langt i å dempe ned det gjerningsmannen faktisk sto for, sier partisekretæren.

- Målrettet angrep på Ap

Forfatter og journalist Øyvind Strømmen mener Johansen overdriver litt om han mener at debatten ikke har vært tatt, men samtidig mener han Johansen har et poeng.

- Terroren 22. juli var et målrettet angrep på Arbeiderpartiet, og selv om Breiviks ideologi er et sammensurium av mye rart, var muslimhat og konspirasjonsteorier vesentlig. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere