RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi mener det er Janne Jemtland som er funnet

Sist oppdatert:
Politiet mener at det var Janne Jemtland som ble funnet lørdag.

Endelig identifikasjon av den avdøde personen er ennå ikke gjort. Den døde blir obdusert mandag, men politiet mener det er Janne Jemtland som er funnet.

Politiet sier at de nå vet hva som skjedde med Janne Jemtland. Hennes ektemann vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

- Vi har en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept, og den vil ligge til grunn for siktelsen, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under pressekonferansen søndag.

- Vi har klart å få svarene som mange har lurt på den siste tiden, sa politiadvokaten.

Politiet sier at den viktigste delen av etterforskningen nå, er avhør av siktede. Det er også en del tekniske undersøkelser som gjenstår.

Se politiets orientering om saken:

FUNNET: Personen funnet i Glomma lørdag er ikke endelig identifisert, men politiet er rimelig sikre på at Janne Jemtland er funnet. De mener også å vite hvordan hun døde.

HØYST SANNSYNLIG FUNNET: Politiet er rimelig sikre på at det var Janne Jemtland som ble funnet i Glomma lørdag. Den døde blir obdusert mandag. Da vil endelig identitet bli stadfestet.

Van der Eynden bekrefter at det var funn på eiendommen fredag, som gjorde at ektemannen ble siktet for drap.

Politiet har ingenting i etterforskningen som tilsier at det er andre gjerningspersoner i tillegg til siktede.

Funn i Glomma

Dagen etter at det trolig var Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma i Våler, gir politiet i Hedmark en oppdatering på drapssaken i Brumunddal. 

Brannvesenets dykkere fant lørdag ettermiddag en død kvinne, de nå mener er Janne Jemtland, på bunnen av Glomma ved Eidfoss bru, om lag 1 mil fra Braskereidfoss. Endelig obduksjonsrapport vil høyst sannsynlig bekrefte at det er Janne Jemtland som er funnet. Den 36 år gamle tobarnsmoren forsvant fra sitt hjem på Veldre nord for Brumunddal 29. desember.

Fakta: Fakta om Janne Jemtland-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* 36 år gamle Janne Jemtland forsvant fra sitt hjem i Brennliroa på Veldre nord for Brumunddal natt til 29. desember 2017.

* Jemtland og ektemannen hadde tatt drosje hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom 28. desember. Ifølge politiet ble hun sist sett i boligen i 2-tiden natten etter.

* Det siste sporet etter kvinnen er en registrering på hennes mobiltelefon i Brumunddal klokken 5.50 senere samme natt.

* Jemtlands ektemann ringte til politiet første gang på formiddagen lørdag 30. desember og fortalte at kona var savnet. Først da han ringte igjen dagen etter, iverksatte politiet søk etter kvinnen.

* Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker sier politiet skal undersøke lydfilen fra den første samtalen for å se om politiet har gjort noe kritikkverdig i håndteringen av denne samtalen.

* Torsdag 4. januar fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede.

*Lørdag 6. januar ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

* Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

* Det er blitt søkt rundt boligen, de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.

* Fredag 12. januar besluttet politiet å starte ransaking inne i parets bolig.

* Senere samme dag siktes ektemannen (46) for drap etter funn av kriminaltekniske spor. Mannen erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap.

* Lørdag 13. januar ble det som trolig er Janne Jemtland funnet i Glomma. Politiet fant den døde etter å ha fått informasjon i etterforskningen. NRK har meldt at ektemannen fortalte hvor de kunne finne liket av Janne Jemtland. Dette er ikke bekreftet.

* Mannen framstilles for fengsling i Hedmarken tingrett på Hamar mandag 15. januar.

* Politiet mener at de nå vet hvordan Janne Jemtland ble drept. De ønsker foreløpig ikke å gi den informasjonen til offentligheten.

En død kvinne ble lørdag ettermiddag hentet opp fra bunnen av Glomma et stykke fra Braskereidfoss i Våler. Kvinnen ble funnet under søket etter savnede Janne Jemtland.

Les også: Drapssiktet ektemann dømt for flere forhold på 90-tallet

Obduseres

Politiadvokat van der Eynden bekreftet lørdag at søkene ble gjort på bakgrunn av opplysninger og spor som har kommet inn til politiet i løpet av de siste dagene. Etter det NRK erfarer fortalte Jemtlands ektemann i avhør hvor politiet kunne finne liket, men politiet ønsker ikke å bekrefte det.

Les også: Den drapssiktede ektemannen var fremmedlegionær

Siktet for drap

Ektemannen ble pågrepet fredag kveld etter at politiet tidligere samme dag hadde gått inn i parets bolig og foretatt ransakelse. Ifølge Hamar Arbeiderblad fant krimteknikerne blodspor fra 36-åringen i huset.

Mannen er siktet for drap på ektefellen, men erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap, har hans advokat Ida Andenæs opplyst til NTB. Ifølge NRK har han imidlertid forklart at han har hatt en rolle i saken.

Mannen satt lørdag kveld i avhør med politiet.

– Han har det svært tungt. Han samarbeider og forklarer seg i avhør, sa Andenæs til pressen sent lørdag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere