- Vi prøver å slappe av og nyte varmen

Foto: Privat

Samboerparet fra Leknes i Lofoten venter på ekstrafly hjem fra Sharm el-Sheikh.

31.01.11 21:31

De hadde gledet seg til å se pyramidene og svømme med delfiner, men Egypt-ferien ble ikke helt som ventet for samboerparet Lone Martinussen og Daniel Andreassen fra Leknes i Lofoten, begge 26 år.

- Det blir litt begrenset med aktiviteter ja, men det er lite vi kan gjøre med det. Vi forsøker å ikke tenke så mye på det og gjør det beste ut av det, sier Daniel på telefon til Nettavisen mandag morgen. Paret har akkurat fått beskjed om å være stand-by og vente på informasjon om hjemturen.

Henter hjem nordmenn
Reiseselskapet Apollo henter hjem i alt 1198 nordmenn fra destinasjonene Sharm el-Sheikh og Hurghada denne uken.

- Det er ikke snakk om evakuering, men de må reise hjem, og de får kompensert de tapte feriedagene, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til Nettavisen. Hun forteller at ekstraflyene er satt opp tirsdag, onsdag og torsdag.

Holder seg på hotellområdet
Lone og Daniel fra Leknes ankom feriestedet Sharm el-Sheikh lørdag, tre dager etter at egypterne innledet opprøret mot president Hosni Mubarak som svarte med portforbud og opprørspoliti i gatene. Søndag besluttet Apollo å avbryte alle sine bookinger til Egypt og kaller hjem de som allerede er der. Selv har samboerparet ikke merket noe til urolighetene, men portforbudet innebærer at de må holde seg på hotellområdet på Hilton Shark's Bay, ti minutters kjøring nord for Sharm el-Sheikh.

Les også: Tyver ødela mumier i Kairo

Les også: Følg utviklingen i Egypt direkte

Venter på ekstrafly hjem
Når Nettavisen ringer paret har reiseselskapet Apollo akkurat holdt et fellesmøte for sine reisende med informasjon om situasjonen og hva som skal skje i forhold til hjemreise.

Lone Martinussen og Daniel Andreassen skulle etter planen reise hjem til Norge igjen kommende lørdag, men nå er det klart at ferien blir kortere.

- Vi fikk beskjed om at vi får fly hjem tidligere enn planlagt, men vi vet ennå ikke når. Beskjeden vi har fått er å følge med på informasjonen fra Apollo på oppslagstavla her på hotellet, sier Andreassen.

Ser ingen tegn til uro
Han sier det ikke er noen som helst tegn til uro i Sharm el-Sheikh. Det ryktes at minibankene har gått tomme for penger, men Andreassen forteller at han i alle fall fikk tatt ut penger på minibanken på hotellområdet søndag.

- Svømmer i bassenget
- Vi prøver å slappe av, nyter varmen her og svømmer i bassengen. Det er strålende vær og 24 varmegrader her. Men det blir ikke noe tur til pyramidene eller svømming med delfiner, slik vi hadde håpet da vi booket reisen. Men det skjønte vi allerede da vi dro nedover, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.