RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi puster ham i nakken

(Politiet)
Sist oppdatert:
Lensmann Kjell Fonn mener at politiet puster drapsmannen i Førde i nakken. Nå håper han at DNA-funnene vil felle gjerningsmannen.

Lensmannen i Førde er optimist når han går inn i den andre uken etter drapet på Anne Slåtten (22) i Førde. Om morgenen søndag for en uke siden ble sykepleierstudenten drept mens hun var på vei til jobben på Helsetunet i Førde.

Søndag ble det kjent at politiet tar DNA-prøver fra mange personer i Førde. Dette kommer til å bli sammenlignet med DNA fra biologisk materiale funnet på åstedet ved Angedalsvegen.

- For hver dag som går tror jeg gjerningsmannen føler at vi puster ham mer i nakken, sier Fonn som har god tro på at saken skal bli løst.

Tirsdag vil de første svarene på DNA-prøvene komme. Med en fulltreffer kan politiet ha en mistenkt drapsmann allerede denne uken. Men en match betyr nødvendigvis ikke en løsning på saken. Spørsmålet er om politiet har biologisk materiale som knytter drapsmannen til selve drapet, og ikke bare til stedet der Anne Slåtten ble funnet.

Det skal blant annet være funnet hår på åstedet. Det betyr nødvendigvis ikke at håret er avlagt på tidspunktet da Anne Slåtten ble drept. Hvis politiet derimot har funnet hudavskrapninger etter gjerningsmannen under neglene til Slåtten, vil personen som matcher et slikt materiale ha et betydelig forklaringsproblem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere