- Vi skled og skled

En uke med sommer og sol på Tenerife endte med nesehjulet utenfor rullebanen, røyk i kabinen og såpeglatt rullebanen for trebarnsfar Knut Myhre.

27.03.06 00:38

Tønsbergmannen var en av de 220 passasjerene på My Travels chaterfly som skled av rullebanen på Sandefjord lufthavn søndag klokken 20.10 .

- Flyet landet langt inne på rullebanen. Hadde det vært tørr rullebanen, ville det ha gått bra, men vi skled og skled. Hadde vi hatt større fart kunne det gått riktig ille. Flyet kunne ha tippet over og tatt fyr, forteller Myhre til TV 2 Nettavisen.

Røyk i kabinen
Sammen med familien ble han hentet ut av flyet som stod helt på skrått i enden av rullebanen og fraktet til terminalbygget med buss. Her blir de nå informert av flykapteinen om dramaet.

- Det kom røyk inn i kabinen. Det kan ha vært fra motoren eller bremseklossene. Men den forsvant fort, forteller Myhre.

Nervøse flyvertinner
Sammen med kona og deres tre barn på 11, 9 og 4 år opplevde de at flyvertinnene var noe engstelig etter landingen.

- Men flykapteinen kom raskt på høytaleren og fortalte hva som hadde skjedd og at alt så ut til å ha gått bra. I løpet av ett til to minutter var tre brannbiler på plass utenfor flyet, sier trebarnsfaren.

Usatte informasjonsmøte
Klokken 22.20 var det ennå ikke kommet igang noe informasjonsmøte for passasjerene, da flykapteinen ble opptatt. Møtet skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer ha blitt utsatt en time.

- Jeg står her i kortbukse nå og venter på å få taxi. Vi får ikke baggasjen vår i kveld og buksene og bilnøkkelen ligger i den, sier Myhre til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.