- Vi sklei femti-seksti meter

Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Sturla Forås befant seg i rasområdet sammen med kona og barnebarnet (4).

13.03.09 23:45

Sju mennesker er reddet ut av rasområdet i Namsos. Alle er i god behold. Politiet frykter at det kan komme flere ras i området.

Les: - Sju er reddet ut

- Heldigvis er det ingen som er meldt savnet så det lover godt, og det er ingen meldinger om skadde. Det er tatt ut seks personer som er i god behold, sier pressevakt Anita Stavran ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen ved 14.30-tiden.

- Det jobbes nå med å evakuere litt rundtomliggende bygninger, legge hun til.

Alt begynte å bevege seg
Nettavisen snakket med Sturla Forås ved 14.20-tiden. Da var han nettopp ankommet sykehuset. Sturla, kona og barnebarnet på fire år befant seg i et av husene som ble tatt av raset.

- Det skjedde i forbindelse med sprengning av bygning av en vei. Jeg befant meg midt i raset inne i huset. Det var bulder og brak, og så begynte alt å bevege seg, sier Forås til Nettavisen.

- Huset gikk i oppløsning i to deler, og det ramlet fem eller seks meter rett ned. Deretter skled huset femti-seksti meter på skrått nedover. Det skjedde veldig fort i løpet av fem ti sekunder, sier han.

Sturla, kona og barnebarnet var isolert i huset i en time før de ble heist opp av et redningshelikopter.

Hørte eksplosjon før raset
Det spekuleres i at sprengning i forbindelse med veiarbeid er årsaken til raset.

- Vi kan bekrefte at det ble foretatt en sprenging før raset, men vi kjenner ikke til årsaksforholdet i forbindelse med raset, og det er noe vi nå jobber med og bistår politiet i, sier Eivind Sperre Austnes, kommunikasjonsleder i Statens vegvesen region Midt-Norge, til Nettavisen.

Ifølge Forås er det liten tvil om at det var sprengningen som utløste raset.

- Vi hørte sprengningen rett før raset gikk. Jeg er ingen ekspert, men vil nok si at sprengningen var en medvirkende årsak til raset, sier Forås. Forås forteller at han og familien er uskadd, men de forventer en psykisk reaksjon.

Raset gikk 150-200 meter ut i sjøen og skal ha vært 200-300 meter bredt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.