RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi stoler på og støtter oss til politiet

I DIALOG MED POLITIET: Generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup hadde torsdag ettermiddag et møte med politiet i Oslo der de fikk grønt lys for å kjøre fotballturneringen som normalt.
I DIALOG MED POLITIET: Generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup hadde torsdag ettermiddag et møte med politiet i Oslo der de fikk grønt lys for å kjøre fotballturneringen som normalt. Foto: Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Norway Cup-arrangementet går som normalt, sier arrangøren.

OSLO (Nettavisen): - Det er sporadisk med foreldre og trenere som ringer, men mediene henger på, sier Frode Kyvåg til Nettavisen torsdag ettermiddag.

SISTE: Se pressemelding fra Norway Cup

Ifølge Kyvåg har de i liten grad merket noen økt bekymring etter at politiet tidligere på dagen gikk ut og opplyste at det foreligger en konkret og tidsavgrenset trussel mot Norge, men at det er uklart hvem eller hva som er målet.

DIREKTE: Se oppdaterte meldinger fra politi og myndigheter her

- Noen telefoner får vi, det skulle bare mangle. Det hadde vi også for tre år siden. Men den store pågangen de siste timene er det mediene som står for, sier Kyvåg.

Les også: Slik snakker du med barna om terrortrusselen

Starter fredag

Den store fotballturneringen Norway Cup starter fredag, og deltakerne der kan komme til å merke at hovedstadens politi er mer synlig til stede og på tå hev enn vanlig.

Norway Cup-arrangørene sier fotblallturneringen vil gå som normalt. Kyvåg peker på at de har et utmerket samarbeidet med politiet og forholder seg til dem.

Møte på politihuset

- Jeg kommer fra politihuset nå og har hatt et møte med sjefene der. Jeg stoler på og støtter meg til politiet. Det er de som skal gjøre disse vurderingene, ikke jeg. Vi gjør de justeringer og endringer de råder oss til, sier Kyvåg til Nettavisen.

Bekrefter sikkerhetstiltak

Oslo politidistrikt bekrefter torsdag kveld at de vil iverksette sikkerhetstiltak utover det som allerede er planlagt.

- Norway Cup forstår at deltakere og andre kan bli urolige av situasjonen, men planlegger gjennomføringen videre i tett samarbeid med Oslo politidistrikt og ønsker våre deltakere velkommen til årets turnering, heter det i en melding Norway Cup-arrangøren har lagt ut på sin nettside.

I løpet av turneringen skal 1500 lag spille rundt 4200 kamper.

GÅR SOM NORMALT: Norway Cup-arrangementet starter opp dagen etter at politiet skjerper beredskapen som følge av en  terrortrussel mot Norge.


Her er politiets råd

Politidirektoratet gikk torsdag ettermiddag ut med råd til publikum i kjølvannet av trusselvurderingen:

Her understreker politiet at informasjonen de har ikke inneholder trusler mot konkrete objekter, arrangementer eller personer.

- På nåværende tidspunkt er det derfor ingen grunn til å anbefale folk å ta spesielle forholdsregler, heter det.

Politiet ber likevel folk være årvåkne.

- Ser du noe mistenkelig, ring politiet på telefon 02800. Ved akutte hendelser, ring 112, heter det.

Når det gjelder arrangementer, sier politiet at de lokalt er i dialog med en rekke arrangører og objekteiere blant annet med tanke på vakthold.

- Dette er vurderinger som gjøres av lokalt politi i samarbeid med arrangør, heter det.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere