*Nettavisen* Nyheter.

- Vi tar feil - muslimene har rett

Foto: Scanpix

Dét mener Røds Torstein Dahle om alkodebatten. - Nok er nok! Respekter Norge eller kom dere ut, sier Frp-Mazyar.

(iOslo.no) I helgen publiserte iOslo.no en sak om en muslimsk leder som vil ha alkoholfrie dager på utesteder og restauranter i Oslo.

Les også: - Nordmenns drikking er provoserende

Internasjonal Helse- og Sosialgruppe (IHSG) arrangerer en aften den 24. september i Central Jammat-e-Ahl-e-Sunnat-moskeen i Oslo. Tema er: Norsk alkoholpolitikk i et inkluderingsperspektiv. Deres styreformann sa følgende til iOslo. no:

Islamsk totalforbud i Norge
- Muslimer vil ha alkoholfrie dager på diskoteker. Det bør være noen dager der man kan gå på restauranter og diskoteker hvor det er totalforbud mot alkohol, sier Fahim Naeem.

Denne saken har blitt debattert på en rekke nettsteder, og det er en klar overvekt av debattanter som er mildt sagt forbannet på forslaget fra Naeem. Men det er ikke et ubetydelig antall personer som mener det faktisk har noe positivt for seg å ha alkoholfrie dager. At det skal foregå i islamsk regi er derimot nesten enstemmig fordømt.

Frp-politiker Mazyar Keshvari er rasende når han kontakter iOslo. nos reporter for å kommentere.

- Nok er nok fra muslimene
- Det er helt utrolig hva de får seg til å si. Dette må jeg få kommentere!

- Nok er nok! Igjen er muslimene i gang med å kreve at samfunnet endres dramatisk for at de skal bli fornøyde. Og som vanlig er det samfunnet og befolkningen det er noe feil med slik at de ikke blir integrert, sier Keshvari til iOslo.no

Han peker på at nordmenn som ikke drikker, ikke begynner å kreve alkoholforbud på utesteder og restauranter. Det skal sies at Naeem slettes ikke krever dette, men reaksjonene er der.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ingen grenser
- Det som provoserer grenseløst er at enkelte innvandrermiljøer ikke har noen som helst grense på hva de kan kreve av endringer i samfunnet for at de skal bli tilfredse. Alt fra små endringer som at Nasse Nøff og Ole Brumm må fjernes fra barneavdelinger på sykehus og barnehager, til kjønnsdelt svømmeundervisning i skolen og begrensning av ytringsfriheten når det kommer til hva man kan tegne av karikatur av, og nå at det må bli totalt alkoholfrie dager på utesteder for at muslimer skal bli fornøyde.

Keshvari sier det rett ut:

- Det er tross alt helt frivillig å bosette seg i Norge, og da får man respektere hvordan ting er i dette landet eller komme seg tilbake dit man kom fra!

På den andre yttersiden av norsk politikk finner vi Torstein Dahle, partileder i Rødt. Han synes Keshvari begynner å bli litt vel eksplosiv i sine kommentarer om muslimer:

- Usaklig av Keshvari
- Jeg synes det han sier er veldig voldsomt og fullstendig usaklig, sier Dahle.

Rødt har til vane å strekke seg svært langt for å se det positive i muslimske miljøer, men setter en absolutt grense ved diskriminering av homofile.

- Men det med drikking kan jeg være enig med muslimene om. Ideen om alkoholfrie dager synes jeg er en god idé! Her bør vi verdsette impulser vi får fra denne islamske lederen, sier Dahle.

- Nordmenn tar feil, muslimene har rett
Han rister på hodet når han får høre hva Keshvari sier.

- Det er ikke muslimene det er noe galt med, hevder han.

- Det er feil å legge ansvaret for kulturkollisjonen på muslimene. Her er det Ingen tvil om hvem som har rett. Det er vi som bør ta ansvar for den kulturkollisjonen. Det er likevel synd at ungdommer får trøbbel hjemme fordi de lar seg lokke av norsk drikkekultur, avslutter han.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.