RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi våknet til et flammehav

Foto: Roy Hilmar Svendsen (ibergen.no)
Sist oppdatert:
Ingen ble skadd da en enebolig brant ned til grunnen på Askøy i morgentimene i dag.

(iBergen.no) : Brannen øverst i Orrhaugvegen på Haugland ble meldt av en nabo klokken 06.20 i morges. Huset stod i full fyr da politi og brannvesen kom frem til stedet, men til alt hell var det så langt politiet kjenner til ingen folk i huset.

–Slik vi har forstått det, brente huset helt ned. Brannen ble meldt slukket klokken 08.47. Det var så langt vi vet ingen i huset, og ingen er savnet. Nabohuset måtte evakueres på grunn av fare for spredning av brannen, sier Bjarne Flokenes på operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

- Ringte og tok beina fatt
Eneboligen stod i full fyr, og både røyk og flammer var synlig over et stort område.

- Vi våknet til et flammehav, forteller en nabo som bor like i nærheten.

Brannen ble meldt av en kvinne som bor i et bolighus like ved siden av branntomten.

- Jeg så at det brant og ringte det første nødnummer jeg kom på, som visst var til politiet. Deretter tok jeg beina fatt. Huset mitt ligger jo kloss i, og jeg var redd for at det skulle brenne ned også, sier kvinnen til iBergen.no. Hun ønsker å være anonym.

Vanskelig adkomst
Store brannstyrker og ambulanser rykket ut til brannstedet, som ligger helt i enden av en smal og bratt vei. Huset brant helt ned til grunnen, men brannvesenet klarte å forhindre at brannen spredte seg til nabohuset. Kvinnen har nå fått lov til å gå inn igjen i huset sitt.

Det skal være en familie på fem som eier begge husene, men ifølge vitner skal de ikke ha bodd i det nå nedbrente huset den siste tiden.

Avhører vitner
Politiet vil foreløpig ikke spekulere i årsaken til brannen, og har heller ingen formening om hvor i huset det begynte å brenne. Ifølge Flokenes skal flere vitner avhøres i løpet av dagen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere