- Vi var kjærester

OSLO (TV 2 Nettavisen): En av de hovedtiltalte under trafficking-saken i Oslo tingrett kan ikke forstå hvorfor hans kjæreste kan ha forklart seg så grufullt om ham.

09.11.04 12:45

I dag begynte den første av de åtte tiltalte i trafficking-saken sin forklaring. Samtidig behandler tingretten en begjæring fra to av de tiltalte om å trekke saken. Årsaken er blant annet at forholdene de er tiltalt for ikke har skjedd i Norge, og at de ikke er norske statsborgere.

- Vi var kjærester. Jeg kan ikke forstå hvorfor hun har forklart seg slik om meg, sa en av brødrene som er ansett som hovedmennene i trafficking-saken.

- Absurd
- Hun har ikke vært innesperret av noen. Det er bare noe hun sier, hevdet han.

- Ærede dommer, jeg er tidligere redningsmann. Det er absurd å beskylde noen som har kjempet for andres frihet, for slike ting.

- Voldtatt, truet og solgt
Hans påståtte kjæreste har forklart til politiet at den 31 år gamle mannen ved flere anledninger skal ha voldtatt henne, og truet henne på livet. Han er også tiltalt for å ha solgt henne som prostituert.

Den tiltalte mannen vektla at kvinnen i flere avhør fortalte politiet at de var kjærester, men at hun først etter en rekke avhør endret sin forklaring og fortalte om de alvorlige overgrepene.

- Forsøkte å hjelpe
- Jeg forsøkte å hjelpe henne ut av prostitusjonen, fortalte mannen i retten. Han innrømmet å ha skaffet falske papirer slik at de kom ulovlig inn i Norge. Han innrømmet også at han ved en anledning hadde slått henne.

- Jeg hadde ikke tid til å slå så lenge, fordi jeg var syk og trengte metadon, sa mannen i retten.

Ifølge mannen har han ikke vært hallik for kvinnen, men tvert imot forsøkt å hjelpe henne ut av prostitusjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag