- Video kan sikre lotto-millionene

Foto: TV 2

Det er ingen bønn for Evelyn Brode hvis hun ikke finner Lotto-kupongen. - Vi må ha en gyldig kvittering fra den som gjør kravet.

09.02.05 10:17

Det sier Pål Enger, pressetalsmann i Norsk Tipping, til TV 2.

Evelyn Brode har foreløpig lett forgjeves etter Lotto-kupongen som forrige lørdag ga en gevinst på over fem millioner kroner.

Tirsdag kveld endevendte hun leiligheten - uten å finne den verdifulle papirlappen.

- Fra Norsk Tippings ståsted er vi veldig avhengig av kvitteringen når gevinsten skal kreves. Vi må ha en gyldig kvittering fra den som gjør kravet, sier Enger.

Videobildene fra Tiff Mix på Grorud i Oslo tyder på at det var Evelyn Brode som kjøpte vinnerkupongen.

- Vi vet ikke hvor god kvaliteten på opptaket er, og om tidspunktet på videoen stemmer og så videre. Det er vanskelig å si hvor godt videobeviset er, det er noe man må vurdere hvis den tid kommer. Det kan hende at det kommer krav på gevinsten fra andre personer, så her må vi holde alle dører åpne, og heller ta tingene etter hvert, sier Enger.

- Vi håper selvsagt at vi skal finne vedkommende som har kvitteringen, eller som har krav på gevinsten, og at det skal gjøres på en ryddig måte. Det er derfor vi går så bredt ut når en spiller har spilt uregistrert, nettopp for å hindre at kvitteringen forsvinner.

HTML EMBED
Bør Evelyn Brode få lottogevinsten?
Ja, hvis hun er på videobåndet
Nei, alle må vise kvittering
Bryr meg ikke

Se resultat

- Det er en kinkig situasjon. Vi har en person som kan være den rette, men som da ikke har kvitteringen. Vi får håpe at det løser seg til det beste for alle, sier pressetalsmannen.

Han innrømmer at de har havnet i en svært spesiell situasjon.

- Meg bekjent har det ikke skjedd at vi har vært så nære en person som trolig er den rette, men som ikke har kvitteringen. Vi får håpe at det løser seg på en eller annen måte, sier Enger til TV 2.

Norsk Tipping beholder premien på konto i ett år dersom ingen kan skaffe til veie kvittering. Etter den tid åpner de for bruk av andre typer bevis.

Hva mener du? Er det riktig å gi Evelyn gevinsten? Ta debatten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag