RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VIF kjøpte bråkebøtte

Sist oppdatert:
Personer som har fulgt nyervervelsen Sebastian Mila tett, er klar i sin sak.

(iOslo.no) Forrige uke signerte den polske landslagsspilleren Sebastian Mila under for Vålerenga. 24-åringen kom rett fra fjorårets østerrikske serievinner Austria Wien, og han deltok i fjorårets fotball-VM i Tyskland. Når iOslo tar kontakt med østerrikske aviser, er de lunkne til polakken.

- Mila ble hentet til Austria Wien i 2005. Han ble oppdaget da han spilte i en vennskapsmatch mellom Polen og Østerrike, og da var han svært sentral i spillet, og det er nok grunnen til at Austria Wien hentet ham, sier Simon Rosner, sportsredaktør i den østerrikske avisen Wiener Zeitung.

Ifølge Rosner hadde Mila et blandet førsteår i Wien-klubben, og han fikk bare spille halvparten av dem. På 36 kamper scoret den offensive spilleren bare tre mål. På slutten av 2005-sesongen fikk Mila problemer.

Kranglet med alle trenerne
Ifølge en journalist i det østerrikske nyhetsbyrået APA hadde Mila et mildt sagt anstrengt forhold til trenerne i klubben. Journalisten beskriver en spiller som er svært god teknisk, rask og med et godt skudd. Disiplinen er det verre med.

- Han fikk konkurranse på venstrekant-plassen, og begynte å krangle med trenerne. Austria Wien byttet mye på mannskap og skiftet trener tre ganger i fjor, og Mila kranglet med alle sammen. Det hele toppet seg da spilleren gikk ut i en polsk avis og kritiserte Georg Zellhofer, den nåværende treneren. Det var en av grunnene til at han ble satt på transferlista, sier journalisten.

Alle trodde han var en god spiller som ville hjelpe klubben, men det var bare et par kamper der han spilte bra. I klubben Austria Wien er alle glade for at han har dratt, sier han til iOslo.

- Ikke god nok
Talsmann for klubben, Christoph Pflug, er ikke så veldig snakkesalig.

- Var det konflikter mellom Sebastian og den nye treneren?

- Nei, ingen konflikter. Han var ikke god nok til å spille for oss, så vi satte ham på transferliste. Vi hadde fått beskjed om å slanke stallen og vi måtte redusere a-laget. Da ville vi ikke ha Sebastian på laget lenger.

- Fikk dere tilbake investeringen deres?

- Ingen kommentar. Vi snakker ikke om penger i Østerrike, sier Pflug.

Ifølge kilder iOslo har snakket med har Vålerenga brukt 1,5 millioner av transferbudsjettet på polakken. Spørsmålet er om det er lønn eller overgangssum. En lønn tilsvarende den han hadde i Austria Wien er det nok bare å se langt etter.

- Svak mentalt
Piotr Kozminski var journalisten som snakket med Mila etter at han kritiserte treneren.

- Problemet med Mila er at han ikke er sterk mentalt. Han er en god spiller teknisk, men han er ikke tøff nok. Vålerenga er hans sjanse til å begynne på nytt. Hvis han spiller godt kan han tas inn i varmen igjen, men for øyeblikket er han glemt, sier Kozminski.

Og Mila må svelge endel kameler for å starte på nytt. Ifølge de polske journalistene tjente han 600.000 euro i året i Austria Wien, tilsvarende rundt fem millioner norske kroner, en lønn han nok sannsynligvis ikke ser i tida hos Vålerenga.

iOslo har bedt Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu om en kommentar, men han har ikke svart på våre henvendelser.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere