- Vil åpne veien innen torsdag

Foto: Asbjørn Risbakken (Oppland Arbeiderblad)

Sprekkene har stabilisert seg, sier Statens vegvesen.

25.02.13 21:25

Fylkesvei 33 forbi Skreifjella er fremdeles stengt. Statens vegvesen jobber på spreng for å løse situasjonen. Da OA snakket med byggeleder Andreas Rønningen mandag kveld hadde tilstanden stabilisert seg noe.

Les saken i Oppland Arbeiderblad

Mellom midnatt og 12.00 mandag utvidet sprekkene seg med en millimeter i timen. 12.00 mandag skal utvidelsene ha bremset opp, og mellom 12.00 og 18.30 skal sprekkene ha blitt en millimeter større.

- Det virker som det stabiliserer seg nå, sier Rønningen.

Kjører bort masse

Årsaken til at det har oppstått en sprekk i asfalten er mengden masse som er kjørt til området. Totalbelastningen er blitt for stor, og leira i grunnen har tålt mindre enn geologene først forutså. 30.000 kubikk masse er kjørt ut til plassen i Skreifjella, noe av dette må kjøres bort.

- Vi har funnet et nytt sted for deponi nå, cirka fire til fem kilometer i retning Skreia, sier Rønningen.

Før vegvesenet har mulighet til å kjøre bort massen må de bygge en vei til det nye stedet. Hvor mye de må kjøre bort er foreløpig uklart.

- Alt hjelper, men hvor mye vi må kjøre ut gjenstår å se. Vi regner på det og analyserer tallmaterialet i natt, opplyser Rønningen.

Se video: Busspassasjerer til fots

Åpner så fort som mulig

Når vegvesenet har forsikret at det er trygt for trafikken å passere igjen vil de fikse på veien, som en midlertidig løsning, slik at den igjen kan benyttes. Rønningen håper veien skal være åpen igjen innen torsdag, men aller helst vil han se at de får det til før.

- Jeg tør ikke love noe, men jeg håper vi klarer å få åpnet den før torsdag, sier byggelederen.

Veien er sperret for all trafikk ved stedet, og vegvesenets mannskaper stanser alle biler som er på tur inn i området.

- Vi vil gjerne takke bilistene som har taklet dette så bra, sier Rønningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Amundrud Solhaug (Oppland Arbeiderblad)

Nye skilter

Da sprekken først ble oppdaget søndag ble det satt ut skilt om stengt vei. I løpet av dagen mandag har nye, mer informative skilt dukket opp i alle retninger.

- Vi har satt ut nye skilt ved Minnesund, Kapphøgda og Skreia, i tillegg til en rekke mindre skilt i området, forklarer Rønningen.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.