RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil du ha hasj til rødvinen?

Sist oppdatert:
AUF-ere vil at staten skal selge hasj på Vinmonopolet.

Meldemmer av AUF Hammerfest går inn for å legalisere cannabis i byen. Målet er å hindre ungdom i å ty til sterkere narkotiske stoffer. Og AUF-erne vil at staten skal stå for hasjsalget.

- Dette må selvsagt være styrt av staten. For eksempel med et eget utsalg på Vinmonopolet. Når vi ser hvordan det er blitt, så trenger vi helt klart radikale forandringer i norsk narkotikapolitikk, sier Freddy Pedersen (21) i AUF Hammerfest til Finnmark Dagblad.

- Viktig debatt
Målet med legaliseringen er å få ned volden og hindre rekruttering til narkotikamiljøet i finnmarksbyen.

Pedersen, som selv har vært rusmisbruker, mener debatten er viktig.

- Jeg tror at veldig mange som røyker hasj kommer til å trekke seg helt unna de kriminelle miljøene som pusher narkotika, og at terskelen for å bli tilbudt og prøve amfetamin og andre harde stoffer vil bli langt høyere enn i dag, sier Pedersen til avisen.

- Ikke springbrett
Pedersen tror ikke at hasj kan være en inngangsport til et miljø med sterkere stoffer.

- Hasj er ikke i seg selv et springbrett til harde narkotiske stoffer. Springbrettet er det miljøet du kommer inn i. Sier du at hasj er et springbrett, så vil jeg hevde at alkohol er et enda større springbrett, sier han.

- Ugyldig vedtak
Lars Mattis Hanssen, politisk rådgiver AUF sentralt, sier imidlertid at vedtaket fra Hammerfest AUF ikke er et gyldig vedtak. Ifølge Hanssen er det ingen aktivitet i lokallaget i Hammerfest.

- Selv om noen AUF-medlemmer i Hammerfest ønsker legalisering av cannabis, kan ikke utspillet tilskrives Hammerfest AUF før de har holdt et gyldig årsmøte i tråd med AUFs vedtekter, sier Hanssen.

Mot legalisering
I AUF sentralt er man heller ikke spesielt begeistret for forslaget om et hasjsalg i statlig regi.

- Det er veldig bra med en rusdebatt, men å legalisere ytterligere et rusmiddel er nok ikke løsningen. AUF er mot legalisering av cannabis, sier Eskil Pedersen, nestleder i AUF til Nettavisen.

Ingen reaksjoner
Ifølge Pedersen vil ikke lokallaget i Hammerfest få noen reaksjoner fra sentralt hold.

- AUF er en stor organisasjon, og det hadde vært rart om ikke det var forskjellige meninger. De må få lov til å mene dette, selv om flertallet mener noe annet, sier nestlederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere