*Nettavisen* Nyheter.

- Vil ha 10 års gyldighet på skattevedtak

Foto: (Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

I sin landsmøtetale i Stavanger i dag kommer Frp-formann Carl I. Hagen til å foreslå at partiet går inn for å endre grunnloven, slik at næringslivet sikres større forutsigbarhet.

Carl I. Hagen har fått klagebrev både fra olje-, gass og byggerinæringen, samt skipsfartsorganisasjonene. Derfor vil han tvinge politikerne til bedre planlegging av skatte og avgiftsspørsmål. Når han i dag åpner Fremskrittspartiets landsmøte, lanserer Hagen et forslag som vil sikre både ham selv og hans partifeller mindre spillerom i fremtiden.

- Vil begrense Stortinget
- Vi vil utarbeide et grunnlovsforslag for å sette langsiktighet og forutsigbarhet på dagsorden. Vi må begrense Stortingets mulighet til å endre vedtak, sier Hagen til TV 2 Nyhetene.

Han er opptatt av at næringslivet skaffes vilkår de vet de kan leve med i flere år, mens de i dag opplever stadige endringer i rammebetingelsene som følge av politiske vedtak med kort holdbarhetsdato.

10 år av gangen
Hagen mener den økte globaliseringen hvor stadig større deler av næringslivet lever i en tøff konkurransesituasjon med utenlandske bedrifter gjør økt forutsigbarhet nødvendig.

- Jeg kan se for meg en 10-årsperiode, sier Hagen, med henvisning til at andre land gjør det samme.

- Når våre konkurrenter tilbyr faste rammevilkår, må vi i alle fall vurdere å gjøre det, sier Frp-formannen.

Vil vingeklippe seg selv
Fremskrittspartiet har vært et av partiene som i størst grad har fremmet forslag om endringer. Et nytt budsjettsystem vil gi mindre rom for politikere til å sende hilsener hjem.

- Du har hatt stor glede av å foreslå endringer. Vil du nå vingeklippe deg selv?

- Jeg skal vingeklippe meg selv og andre. Vi må hindre folkevalgte organer, kanskje særlig kommunestyrene i å gjøre dumme ting, sier Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.