*Nettavisen* Nyheter.

- Vil ha 18 års forvaring

OSLO/BRYNE (TV 2 Nettavisen): Aktor Tormod Haugnes vil ha 18 års forvaring for drapstiltalte Kim Poulsen. Han mener det er stor fare for at han skal forgripe seg på kvinner igjen.

02.02.05 08:53

Aktor Haugnes beskrev den drapstiltalte Kim Poulsen som en kald og kynisk drapsmann. Han mener at drapet på Gunn Merete Lode var overveid, og la ned en påstand om forvaring i minst 10 år og med en lengstetid på 18 år.

- Det er nærliggende å tro at han vil begå nye alvorlige straffbare handlinger. I løpet av to år gjentar han alvorlige handlinger mot kvinner før han altså blir tatt, sa aktor i retten.

Handlingene var kalkulerte
Tirsdag er det prosedyrer i drapssaken som går i Jæren tingrett på Bryne. Statsadvokat Tormod Haugnes mener det er bevist at danske Kim Poulsen drepte 32 år gamle Gunn Merete Lode på Bryne natt til 26. august 2001.

I prosedyren beskrev Haugnes den tiltalte dansken som en kald og kynisk drapsmann.

- Handlingene har skjedd kaldblodig og de er kalkulerte, sa aktor.

- Han fremstår som en person som er totalt uten empati. Han gir ikke tilkjenne noenting hva medfølelse eller anger vedgår.

De siste ukene har retten blant annet fått høre hvordan hovedvitne mener han så Kim Poulsen sammen med Gunn Merete Lode før hun ble stukket ned med kniv.

Sterke bevis
Påtalemyndigheten har sterke bevis mot 42 år gamle Kim Poulsen.

Poulsens DNA er funnet på leppene til avdøde Gunn Merete Lode. Poulsen innrømmer at han var på åstedet drapsnatten. I sin forklaring hevdet han at han forsøkte å hjelpe Lode. Denne forklaringen kom først fram etter at han ble arrestert og siktet for drapet.

Påtalemyndighetens hovedvitne, en 20 år gammel mann, har utpekt Poulsen som drapsmannen. I en sterk forklaring fortalte han hvordan han så drapsmannen stikke ned Lode den aktuelle natten.

I tillegg har den danske kvinnen, som ble voldtatt av Kim Poulsen, fortalt om den grufulle voldtekten og mishandlingen i retten. Det var denne voldtekten som førte til at Poulsen ble knyttet til Bryne-drapet.

Dommen i saken faller fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag