*Nettavisen* Nyheter.

- Vil ha moské-frie soner

Anne Liv Gamlem i Kristent Samlingsparti ønsker ikke å våkne opp til bønnerop.

Anne Liv Gamlem i Kristent Samlingsparti ønsker ikke å våkne opp til bønnerop. Foto: Holm, Morten

Fylkesleder i Kristent Samlingsparti, Anne Liv Gamlem, vil at muslimer skal ha respekt for at Norge er et kristent land.

18.11.07 16:25

(iOslo.no) Anne Liv Gamlem er Oslo-leder for det konservative partiet Kristent Samlingsparti. Hun sier i et intervju med iOslo.no at hun er bekymret for «hvor raskt det muslimske befolkningstallet i Oslo vokser».

- Det var noen amerikanske turister jeg kjenner som var her for ti år siden. De var forbauset over hvor muslimsk Oslo virket. Men i og med at politikerne har tillatt den innvandringen vi har hatt, så har det jo blitt som det har blitt. De som har kommet her, de er her. Jeg går ikke inn for å sende noen hjem igjen, men vi sette kristendommen i høysetet. Vi må avverge at det blir et muslimsk flertall. Man blir jo betenkt når man ser hvor raskt den delen av befolkningen vokser, sier hun i intervjuet som i utgangspunktet dreide seg om Oslo-politiets våpenrettigheter.

Videre mener Gamlem at moskéutbyggingen i Oslo må reguleres skikkelig:

- Moské-frie soner
- Jeg har ikke noe spesielt imot at en moské ser ut som en moské. Men jeg mener jo at moskéutbyggingen må reguleres. Tidligere har man i noen kretser snakket om moské-frie soner. Jeg synes ikke det er naturlig at det dukker opp moskeer på annethvert hjørne. Det bør ikke dukke opp på alle steder. Man bør slippe å våkne opp til bønnerop, sier hun.

Når det gjelder dette med bønnerop fra moskeene, har Gamlem sterke meninger:

- Jeg var med i aksjonskomiteen mot muslimske bønnerop, og jeg fortsatt mot det. Sharia tillater ikke at andre religioner skal få ytre seg i det offentlige rom i den islamske stat. Alle bønner osv. må holdes innenfor gudshusets fire vegger. Der er det ikke snakk om å tillate ytringer i det offentlige rom i det hele tatt, sier hun.

- Annenrangs borgere
Den konservative kristne politikeren er redd for at konservative muslimske politikere skal få for mye makt:

- Det jeg frykter på sikt er det som en fra Islamsk Råd sa i en debatt med Carl I. Hagen på NRK: Om det blir flertall i Norge, ønsket han islamske lover. Da blir ikke-muslimske annenrangs borgere.

- Jeg mener at muslimene skal ha respekt for at dette er et kristent land, sier hun som kommentar til det hun mener er en avkristning av den norske skolen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.