*Nettavisen* Nyheter.

- Vil ha telefonbevis nå

Den terrorsiktedes forsvarer Frode Sulland ønsker snarlig tilgang til alle politiets lydfiler. Så langt har de bare fått deler av materialet.

02.03.08 17:20

(iOslo.no) Lørdag ble en 38-årig norsk-somalier varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

38-åringen er siktet for finansiering av terror i utlandet og er siktet etter straffelovens § 147b første alternativ. Politiet mener de sitter på bevis for at han skal ha overført nærmere 200.000 kroner til den ekstreme islamistiske gruppen al-Shabaab i Somalia.

Nekter
38-åringen har nektet enhver befatning med denne gruppen, men politiet pågrep ham torsdag etter lengre tids spaning i tillegg til telefonavlytting. Norsk-somalieren ble pågrepet på samme dag som to andre norsk-somaliere ble arrestert i Oslo. Disse ble imidlertid løslatt lørdag.

Politiets nøkkelbevis skal være lydopptak fra forskjellige telefonsamtaler. Disse er ennå ikke presentert for den siktede 38-åringen.

- Han (norsk-somalieren) er selvfølgelig skuffet. Han sier han ikke er ansvarlig i forholdt til siktelsen. Han ønsker snarest mulig å komme i nye avhør og få imøtegått det materialet politiet har lagt frem for retten. Han ønsker å bli kjent med det og vi kommer til å stå på for at han skal få gitt sin forklaring i saken, sier den siktedes forsvarer Frode Sulland til iOslo.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avgjørende samtaler
Så langt har forsvaret bare fått tilgang til deler av lydfilene politiet sitter på. De ønsker snarest mulig å få tilgang til alt materialet.

- Jeg vet ikke hvor mye materiale politiet sitter på og hva vi får tilgang på, men vi mener dette er veldig viktig ettersom mye av saken deres er basert på uttalelser i ulike sammenhenger. Det kan ha avgjørende betydning for saken, sier Sulland til iOslo.no.

PST ønsker søndag ikke å uttale seg om mengde av lydfiler de sitter på eller andre forhold i saken.

- Håpløs kamp
Neste steg for forsvaret er raskest mulig å sette seg inn i det materialet de har fått tilgang til for å komme på samme nivå som politiet befinner seg på.

- Det virker som en håpløs kamp. Det er David mot Goliat. Politiet har bruk enorme ressurser på denne saken. Det er et kolossalt apparat som er satt i verk for å etterprøve det arbeidet politiet har gjennomført. Sånn sett virker det ekstremt med tanke på å ivareta hans (den siktede 38-åringen) interesser, sier Sulland.

Så langt har Sulland fått materiale som viser politiets versjon av saken. De kommer altså i tilleg til å be om å få ut selve samtalene som politiet sitter på.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag