*Nettavisen* Nyheter.

- Vil ha terrortiltale

Politiets sikkerhetstjeneste vil ha tiltale for terrorforbund.

14.05.07 21:45

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har avsluttet etterforskningen i saken der fire personer er siktet for å ha planlagt terroraksjoner mot den israelske og den amerikanske ambassaden i Oslo.

Terrorforbund
Mandag ettermiddag sender PST sin innstilling over til statsadvokaten i Oslo.

Ifølge Dagbladets nettutgave kommer sikkerhetstjenesten til å innstille på tiltale etter straffelovens § 147a - om terrorforbund. Den siktede Arfan Bhatti (29) blir i innstillingen identifisert som hovedmannen.

- Jeg er ikke kjent med innstillingen, men det virker noe overraskende at de ønsker å opprettholde terroranklagene selv om det bare er som en såkalt planleggingssak, sier advokat John Christian Elden til nettstedet.

Fortsatt fengsling
Bhatti blir fremstilt for varetektsfengsling i fire nye uker førstkommende tirsdag, ifølge TV 2.

Bhatti har sittet i varetekt i Ringerike fengsels høyrisikoavdeling i nær 150 døgn. I tillegg til siktelsen om å ha inngått terrorforbund for å sprenge ambassadene, er han også siktet for to drapsforsøk og utpresning.

PST har etterforsket terrorsaken i nesten ett år.

15. juni
Bhatti ble arrestert 15. juni i Tyskland, da han ble stoppet i en sikkerhetskontroll i forbindelse med VM i fotball.

I bagasjen hadde han bilder av minst to typer panservernraketter, såkalte RPG og M72, i tillegg til noen notater. I bagasjen fant politiet også bildet av Haitham Ghali (1), som ble drept under den israelske bombarderingen av Gaza 10. juni.

- Bildet var en suvenir av ren kjærlighet, forklarte Bhatti til politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.