RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ikke fraråde Arbeiderpartiet

(Nei til EU)
Sist oppdatert:
Nei til EU-lederen advarer Ap mot å binde stortingsgruppa i EU-spørsmålet, men vil ikke fraråde folk å stemme på partiet. Han tror flere EU-motstandere i Ap-gruppa kan bli avgjørende.

Nei til EU-leder Heming Olaussen sier han er glad for at Ap-leder Jens Stoltenberg har skrudd opp temperaturen i EU-debatten og håper spørsmålet blir sentralt i valgkampen. Men ber han Ap klargjøre de videre spillereglene.

- 10 eller 15 prosent?
- Når mener Arbeiderpartiet Norge skal sende en EU-søknad? Er det for eksempel når ja-siden har et forsprang på 10 eller 15 prosent på meningsmålingene? sier EU-lederen til TV 2 Nettavisen. Olaussen tror Jens Stoltenberg er bekymret for et økende antall nei-folk i partiets stortingsgruppe etter valget.

- Han har vel regnet på det og funnet ut at dette truer hans EU-prosjekt, sier Olaussen.

- Oppsiktsvekkende
- Den nye linjen Ap ser ut til å legge seg på, innebærer at partiets EU-motstandere skal bindes. Utspillet er oppsiktvekkende og bidrar til å sette EU-saken på dagsorden ved inngangen til valgkampen. Vi mener det er en styrke for demokratiet at dette viktige spørsmålet blir et sentralt fram mot stortingsvalget og ønsker EU-debatten velkommen, sier Heming Olaussen videre.

Flere EU-motstandere
Nei til EU vil ikke ha noen mening om regjeringsalternativer og uttrykker tilfredshet over at begge de sannsynlige regjeringsalternativene ser ut til å få sterke innslag av EU-motstandere.

Følger ikke Hagas råd
Flere EU-motstandere i Arbeiderpartiets gruppe etter valget vil sette kravet om binding av nei-siden i et underlig lys, mener organisasjonen. Men Nei til EU-generalen vil ikke, som Sp-leder Åslaug Haga, fraråde folk å stemme Arbeiderpartiet.

- Nei til EU har stor forståelse for de av partiets stortingskandidater som reagerer negativt på å bli bundet av partiet i EU-saken. Vi vil anbefale velgerne å stemme inn EU-motstandere på Stortinget. Vi fraråder ikke folk fra å stemme på enkelte partier, sier Olaussen i pressemeldingen.

Må klargjøre søknadsstrategi
Nei til EU ber Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet klargjøre sin EU-strategi i god tid før valget. Velgerne må få vite hvordan partiet tenker å gå fram i forhold til en eventuell EU-søknad, mener organisasjonen. Ap-lederen høstet kritikk fra egne rekker da han kom med utspillet om å binde gruppa i EU-saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere