RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ikke spekulere om årsak

Sist oppdatert:
Skogbrannen i Vindafjord kan være påsatt, men lensmannen sier det er for tidlig å spekulere i årsak. Slukningsarbeidet pågår for fullt.

50 mannskaper fra Heimevernet be tirsdag formiddag fløyet inn for å forsøke å stanse skogbrannen i Vindafjord i Rogaland. I tillegg deltar rundt 20 personer fra brannvesenet og 10 frivillige.

Brannen er tirsdag ettermiddag fortsatt ikke under kontroll, men truer ikke bebyggelsen.

Lensmann Ingvar Gjerde i Vindafjord sier det er for tidlig å spekulere i årsaken til brannen.

- Kan være påsatt
- Det kan være en naturlig forklaring og den kan være påsatt. Det er for tidlig å konkludere. Akkurat nå har vi fokus på slukningsarbeidet, mens etterforskning pågår parallelt, sier Gjerde til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag formiddag ved 11-tiden ankom to helikoptre som skal fortsette arbeidet med å slippe vann på brannen. Ytterligere ett ble satt inn i ettermiddag. Heimevernsoldatene har eget brannvernutstyr, og bruker pisker til å etterslukke.

Fortsetter i morgen

- Tre helikoptre driver nå med flydropp av vann. Det er planen at vi kjører med det samme utover dagen i morgen, sier operasjonsleder Agnar Austerheim til TV 2 Nettavisen.

Lokale bønder med vannvogner hjelper til med å avgrense brannen mot syd ved å sprøyte vann langs en «gate» i skogen. Lensmann Ingvar Gjerde i Vindafjord opplyste tidligere tirsdag at det foreløpig ikke er fare for bebyggelsen.

Turbulent vind
Turbulent vind er den største utfordringen for å få kontroll over flammehavet i fjellet mellom Bjoa og Vikebygd, opplyser brannsjef Tor Gunnar Skaar i Vindafjord brannvesen, ifølge lokalavisa Grannar.no.

- Vi har ikke kontroll over brannen i denne delen av fjellet, og vind gjør arbeidet vanskelig. Brannen går fra Vikebygd mot Bjoa både i nord og øst, sier Skaar til avisa.

Ytre Matre under kontroll

I Ytre Matre i Kvinnherad er brannen under kontroll.

- Brannen går oppover mot snøen. Den har vi kontroll på, sa operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere