- Vil kappe hender av motstandere

Mulla Krekar benekter at han er leder for Ansar al-Islam, men i en oppsiktsvekkende tale på internett sier han at han vil kappe hendene av politiske motstandere i Nord-Irak.

Dette kommer fram i en av internettalene Krekar har holdt de siste månedene. Der snakker han i vi-form, og fremstiller seg selv som en politisk og religiøs lederskikkelse, skriver VG.

Fredag 21. november 2003 var Krekar på nettet, og sa i sin tale:

« Det ble spurt om hva vi gjør når vi får makten... Jeg sverger ved Allah at vi ikke vil hugge av hånden til en som har stjålet sykkel. Nei, men først av alt hugger vi av hånden til Jabbar Farman, Nechirvan og dem som har begått mange forbrytelser og stjålet alt som dette folket hadde. Når vi får makten, praktiserer vi Sharia-regler helt sikkert.»

Krekar nevner ikke Ansar al-Islam i talen sin, men snakker på vegne av flere og med stor autoritet.

«...og vi er ikke redd noen. Når vi får makten, er dette vår plan, og vi er helt åpne, ærlige og uttrykker det», sier Krekar.

Advokat Brynjar Meling avviser at Krekar mener Ansar al-Islam når han sier «når vi får makten».

- Dette er hypotetiske og utopiske utsagn. Når mulla Krekar bruker ordene «vi» og «våre», har det en språkform som han har forklart tidligere til Politiets sikkerhetstjeneste. Krekar snakker om muslimer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.